HomeFeaturedFocusCum verifici daca telefonul tau iPhone 6S se califica pentru schimbarea gratuita...

Cum verifici daca telefonul tau iPhone 6S se califica pentru schimbarea gratuita a bateriei

iphone-6-plus-battery

Săptămâna trecută Apple a anunțat că a pornit un program de înlocuire gratuită a bateriilor de pe anumite aparate iPhone 6S care prezintă probleme de funcționare (se închid aleator) și recomanda posesorilor de iPhone ce au astfel de simptome să se ducă la cel mai apropiat Apple Store ca să verifice dacă aparatul se califică pentru schimbare.

Doar că nu e nevoie să mergeți până la un dealer Apple ca să vedeți despre ce e vorba, puteți verifica și voi acasă, exact la fel de ușor cum ar face-o un angajat Apple – nu că la noi în țară ar fi vorba de așa ceva.

Din câte am înțeles, doar un număr limitat de aparate prezintă astfel de probleme, Apple spunând că cele afectate sunt produse în septembrie, octombrie 2015, adică în prima serie de iPhone 6S și că le va schimba gratuit bateriile.

Cum verifici dacă aparatul tău e în situația asta?

Păi e destul de simplu:

1. Identifici numărul de serie al aparatului. Adică mergi în Settings, General, About, Serial Number.

2. Cauți cele două caractere din poziția a 4-a și a 5-a. Speri să nu fie Q3, Q4, Q5, Q6, Q7, Q8, Q9, QC, QD, QF, QG, QH, QJ

3. Dacă aparatul tău are vreunul din codurile de mai sus, poți cere înlocuirea gratuită a bateriei, sau în unele cazuri chiar schimbarea aparatului.

În România va trebui să vă adresați celui ce v-a vândut aparatul – în speță operatorii sau magazinele autorizate (emag, iStyle).

Apple zice că perioada de schimbare automată a bateriilor cu probleme durează 3 ani, perioadă în care puteți cere chiar să vă fie returnat costul schimbării bateriei dacă ați făcut asta deja.

Nu știu dacă în România au ajuns astfel de produse în mod oficial, probabil că nu, dar cred că e bine să știți că puteți schimba bateria dacă aparatul are probleme.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep