HomeFeaturedFocusExperiment: cel mai bun pret pentru un zbor de Barcelona via Google...

Experiment: cel mai bun pret pentru un zbor de Barcelona via Google Flights

norwegian-short-haul-flights-wifi

În urmă cu aproape o lună vă spuneam că Google a lansat Google Flights, un instrument interesant de monitorizare a prețurilor pentru biletele de avion pe diverse rute. Tot atunci am pornit și un experiment: să văd cum evoluează prețurile biletelor de avion către o destinație populară, timp de o lună. Când e cel mai bine să cumperi?

Și am luat ca exemplu o cursă București – Barcelona, cu plecare pe 2 noiembrie și întoarcere pe data de 5 pentru care cea mai bună opțiune cu aproximativ o lună înainte era 172 USD, cu un zbor cu o oprire pe Lufthansa. Am bifat opțiunea de monitorizare și mi-am văzut de treabă.

172 USD, cu o lună înainte

Timp de o lună am primit în mod constant informații despre cum a evoluat prețul biletului de avion.

Aproape imediat, a apărut o creștere de 10 USD.

google_price_1

A mai venit apoi încă una:

google_price_2

Și încă una:

google_price_3

Și apoi încă una:

google_price_4

Și tot așa …

La un moment dat cursa Lufthansa, care la început era cea mai interesantă a ieșit din peisaj iar prețul inițiat de 172 USD a devenit o speranță care nu s-a mai materializat.

ȘI la final ….

După mai multe seturi de schimbări de prețuri, cea mai bună variantă posibilă a rămas cea inițială, de 172 USD iar la final, singura rămasă a fost o rută Swiss cu 238 USD, dar care dura peste 18 ore, deci cu un mare dezavantaj.

chart

Mi s-a părut extrem de interesant să văd că unele chestii pe care deja le știam se materializează și anume că prețurile tind să fie cele mai mari (aproape duble?) cu o săptămână înainte de plecare (Lufthansa a ajuns la 329 USD de la 172 USD) și că până la urmă cea mai bună afacere pare să fie cea făcută cu o lună înainte (unii zic chiar 52 de zile) – tot Lufthansa, 172 USD.

Bine, nu pot să trag o concluzie general valabilă doar după ce am monitorizat o singură cursă, timp de o lună și doar pentru un zbor relativ fără interes (2 noiembrie nu e chiar cea densă perioadă de zbor).

Mi s-a părut extrem de interesant experimentul și informațiile pe care le-am colectat, fără prea mult efort și într-un format ușor de înțeles. Aproape că mi-a venit ideea să facă o aplicație în care să setez data de plecare/întoarcere și destinația, pentru ca ea să mă alerteze când detectează cel mai bun preț.

Și vă încurajez să folosiți și voi soluția pentru că are potențialul să vă ajute să descoperiți prețuri faine pentru biletele de avion.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep