HomeFeaturedFocusIa Apple in calcul mutarea productiei in SUA?

Ia Apple in calcul mutarea productiei in SUA?

iphone-apple-store

Printre multele bălării pe care le-a spus în campania elecorală pentru fotoliul de Președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, cel care între timp a câștigat această bătălie și va deveni rezident la Casa Albă pentru o vreme, a amenințat și că va forța Apple să mute producția pe teritoriul țări. Deși mulți au ignorat toate declarațiile electorale spumoase ale omului de afaceri, se pare că această amenințare țintită nu a rămas fără efect prin birourile managerilor din Cupertino. Există zvonuri care spun că Apple a inițiat niște discuții cu principalii producători/asamblatori de iPhone, prin care încearcă să afle dacă aceștia sunt dispuși să mute o parte din producție în America de Nord.

Dincolo de faptul că unii s-au arătat deschiși la această posibilitate (Foxconn nu își permite să piardă contractul cu Apple, de care cred că este dependent), iar alții au refuzat-o categoric (Pegatron), mie îmi tot vine o întrebare pe care nu o pot evita. Dacă în momentul în care este fabricat în China, cu forță de muncă foarte ieftină (se știu scandalurile din trecut, nu le mai detaliem), un iPhone ajunge să coste cât costă, oare unde o să se ducă prețul său atunci când componentele sale vor fi produse și asamblate în Statele Unite?

Că nu prea cred că Apple este dispusă să renunțe la marja de profit uriașă pe care o are acum la fiecare iPhone pe care îl vinde.

via Nikkei

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep