HomeFeaturedFocusUn zvon ucis din fasa: Surface Phone-ul cu cipset Intel e fapt...

Un zvon ucis din fasa: Surface Phone-ul cu cipset Intel e fapt un prototip Dell, inchis odata cu decizia Intel de a opri productia de cipset-uri pentru smartphone

intel-phone-3

Weekendul acesta a început interesant pentru pasionații platformei Windows 10 Mobile, celebrul leak-er Evan Blass (@evleaks) punând pe contul său de Twitter câteva imagini cu ceea ce se vroia a fi mai mult decât un prototip de smartphone cu cipset Intel, capabil să ruleze aplicații win32.

evleaks

Vă dați seama că spiritele s-au încins rapid și postacii au inventat deja povești legate de Surface Phone și cum deja Microsoft schimbă (din nou?) regulile jocului. Se știe că deși arată foarte bine la nivel de interfață și vine cu autonomie mai bună și funcția Continuum for Phones (prin care telefonul poate fi transformat într-un fel de laptop) piața Windows Phone/Mobile e în continuă scădere și chiar și Microsoft a renunțat oficial să mai producă smartphone-uri, lăsând asta în sarcina partenerilor.

Spectrul unui Surface Phone, care alături de Surface Pro, HoloLens, Surface Book și mai nou Surface Studio, să vină și să arate că într-o piață dormantă din punct de vedere inovație, se mai poate face ceva fain.

Leak-ul lui Evan Blass, în care vedem un smartphone (sau mai bine să îi spunem o mini tabletă) care pare să aibă aplicații win32, ne duce cu gândul la un platformă de laptop (deci nu procesoarele Atom) făcută de Intel (că despre alții nu știm să fi reușit așa ceva). Mai mult, mesajul lui Evan Blass spune că nu vorbim doar despre un concept.

Ulterior am primit și poze care arată mai în detaliu despre ce e vorba?

intel-phone-3

Pare să fie mai mult decât un smartphone cu Continuum for phones, nu?

Ulterior lucrurile s-au lămurit via Brad Sams de pe Thurrott.com: visul de a avea un smartphone x86 capabil să ruleze aplicații Win32 pe Windows 10 plus cele UWP, iar la nevoie să devină laptop prin conectarea la un dock, e încă un vis. Aparatul în cauză este de fapt o tabletă Dell funcționând într-adevăr cu Windows 10 și aplicații win32, care avea și cipset GSM pentru date. O chestie ce ar putut fi faină dacă Intel nu omora platforma Atom de smartphone și odată cu el și conceptele avansate de Surface Phone vehiculate de fani.

intel-phone-4

Concluzia – au fost încercări de a aduce un smartphone cu capabilități x86 pe Windows, doar că până acum experiența nu este cea care trebuie, piața nu e pregătită pentru așa ceva.

Nu înseamnă că pe viitor nu va exista. Poate de asta nici Microsoft nu se grăbește cu Surface Phone, așteptând ca hardware-ul să evolueze suficient de mult încât să facă posibil acest vis.

via evleaks

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep