HomeMobileAndroidUnboxing Pumpkin 7 inci Android 5.1 Car Audio pentru Ford Mondeo MK4

Unboxing Pumpkin 7 inci Android 5.1 Car Audio pentru Ford Mondeo MK4

Pumpkin Android Car Audio FORD MONDEO MK4

EDIT: NU CUMPĂRAȚI acest produs. După mai puțin de doi ani de folosire nu a mai vrut să pornească sau pornește sporadic. Discutând cu reprezentanții Pumpkin pe forumul Autopumkin am fost sfătuit să contactez serviciul support@autopumpkin.com pentru a putea schimba dispozitivul canbus ce este stricat. După mai bine de două săptămâni de schimbat mailuri (inclusiv mi s-a cerut să filmez și să arăt că unitatea nu pornește) mi s-a spus simplu că nu mi se oferă suport și să mă descurc să îl repar la reprezentața locală (de parcă ar avea așa ceva în România) pentru că Pumpkin îmi dădea suport doar pentru an.
Cam acesta este riscul la care ne expunem cumpârând diverse soluții ”ieftine” (deși la 310 EUR nu e ieftin deloc) de la diverse companii din China.

”Hello,

According to ebay policy and our company regulation:

If the item is faulty, we would arrange full refund or free replacement within 2 months after sending back the faulty item to our warehouse, when using the item over 2 months we would partial refund or you pay extra cost for replacement according to proportion, for one year we offer repairing.

Because you’ve used the item for over 1 year, you can try to repair it in your local store.

Best regards”

Pumpkin este un integrator care vinde în Europa unități dashboard (head audio) Android cu radio, GPS, integrare CANBUS pentru diverse mărci de mașini. Cea despre care o să vă vorbesc astăzi este una făcută special pentru integrarea în bordul Ford Mondeo MK4 (dar și pe modele Focus), luând locul perfect sistemului standard Blaupunkt livrat de Ford pentru 2800 EUR. Are un display de 7 inci (rezoluția 1024 x 600 pixeli), vine cu Android 5.1, 1 GB RAM, radio, GPS, CPU ARM Cortex-A9@1.6GHz (x4) făcută în jurul ROCKCHIP rk3188.

Costă cam 310 EUR pe eBay.de cu tot cu transport în România (295 EUR aparatul, 15 EUR transport, fără taxe) și mi-a ajuns în 5 zile de la comandă – asta ca să vă faceți o idee despre preț, în comparație cu soluțiile similare care se găsesc la diverse firme din România care cer undeva între 2500 și 3200 de lei pe un aparat. Am ales varianta asta de preț pentru că vine cu toate cablurile și adaptoarele necesare montării în mașină, chestie pe care am și făcut-o și o să o arăt în zilele următoare.

Vânzătorul a răspuns rapid la toate solicitările, mi-a dat toate detaliile despre transport. Nota 10, nu am ce să îi reproșez până acum.

M-am jucat de-a unboxingul și a ieșit materialul de mai jos, pe care vă invit să îl urmăriți:

Ce se găsește în cutia Pumpkin Android Car Audio:

– unitatea car audio Android, în carcasă de plastic, gri, de culoare asemănătoare cu cea din bordul Mondeo MK4, pe formatul unității GPS Blaupunkt livrată de Ford

– setul de cabluri audio necesare pentru conectivitate

– adaptor pentru conectorul de antenă pentru a putea fi folosită cea din mașină

Pumpkin Android Car Audio FORD MONDEO MK4

– telecomandă, baterie

– cablu de conectare la mașină în variantă cu și fără CANBUS

Pumpkin Android Car Audio FORD MONDEO MK4

– extensie de conectare a două cabluri USB (pentru legare stick USB și/sau dongle 3G)

Pumpkin Android Car Audio FORD MONDEO MK4

– microfon extern și cablu de conectare în unitatea Android

– cablu miniUSB to USB

– antenă GPS

Pumpkin Android Car Audio FORD MONDEO MK4

– certificat de garanție
Așa arată partea din spate a unității Pumpkin Car Audio pentru Ford Mondeo MK4:

Pumpkin Android Car Audio FORD MONDEO MK4

Și din lateral:

Pumpkin Android Car Audio FORD MONDEO MK4

 

Câteva caracteristici ale Pumpkin Android Car Audio pentru Ford Mondeo MK4:

Brand: ROCKCHIP rk3188
MCU version: MTCC-KLD6-V2.91
Android version: 5.1.1
Display: 7 inci, 1024*600
Kernel version: 3.0.101+
Model number: S07
CPU: ARM Cortex-A9@1.6GHz (x4)
Memorie: 1024 MB
Stocare: 16 GB
Sloturi microSD: 2
Porturi USB: 3
CD/DVD player
WiFi, wifi direct
RADIO FM
TELECOMANDĂ
RECEPTOR GPS+ANTENĂ

Imediat ce termin de montat și urc pe YouTube filmul în care arăt cum se demontează unitatea originală Ford și cum se montează (chiar foarte ușor) head unit-ul Pumpkin Car Audio, o să public al doilea material, urmat apoi de unul în care o să vă arăt cum funcționează și la final impresiile după o folosire mai îndelungată.

Mai am un singur lucru de zis: barebone-ul folosit în Pumpkin este unul Hui Fei Type (pe XDA găsiți mai multe detalii tehnice despre el), similar cu cel din aparatele Joyin și Eonon. Android-ul poate să fie root-at și permite instalarea unui ROM custom (pentru cei interesați) – o să revin cu detalii și despre treaba asta, dar ceva mai încolo când îmi fac timp să sap.

Până una alta l-am montat pe mașină, merge exact așa cum m-am așteptat. Sunt și ceva bug-uri, dar nu te lovești de ele mereu și pot să fie ignorate.

Stați pe aproape că urmează și episodul 2 cu instalarea în mașină și episodul 3 cu software-ul, chestiile ce se pot pune pe el și cum funcționează!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

12 COMENTARII

  1. Ca urmare a faptului ca dispozitivul canbus s-a defectat după nici 2 ani de folosire și că vânzătorul a refuzat schimbarea ei în garanție, stați departe de acest produs și probabil altele similare, că din ce am citit barebone-ul e cam același, indiferent de numele folosit pentru produs.

    • Da, o sa fac review cat pot de repede – daca am timp, il fac in weekend. Pe scurt, daca nu te deranjeaza o calitate audio mai slaba si ca iti ia destul de mult pana aplicatiile pornesc, atunci e o investitie foarte buna. Eu nu regret pasul facut – decat 2500 EUR pe solutia originala Ford, mai bine 320 EUR pe aparatul asta. Mult mai versatil.

  2. Salut,
    De curand mi-am montat si eu un sistem w-0539 pumpkin pe un ford mondeo mk4 din iulie 2010 cu ceasuri convers+. Nu am la el interfata canbus si nu se conecteaza cu afisajul din bord si nici cu microfonul instalat din fabrica pe masina. De unde pot comanda aceasta interfata?

        • Il folosesc inca cu folia de protectie pe el, se vede relativ ok in lumina zilei – daca bate soarele direct pe el e cam greu de deslusit ce scrie pe ecran. Din unghiul soferului e ok in 95% din timp.
          Inca nu ii fac review-ul pentru ca nu l-am pus la treaba in situatii complexe, pe o perioada mai mare de timp. Cand ma intorc de la schi (si am de gand sa fac vreo 4000 km cu el si Here Maps/Waze) o sa am imaginea clara si o sa pot spune daca a meritat investitia.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep