HomeCloud & MobilityVideo: Taqtile HoloMaps sau cum poti explora lumea prin HoloLens

Video: Taqtile HoloMaps sau cum poti explora lumea prin HoloLens

HoloMap

Mi-am făcut un obicei din a vă oferi informații despre aplicațiile faine care apar pentru HoloLens și până acum am prezentat concepte faine din medicină și industria auto. Azi vin cu o altă chestie extrem de interesantă, o modalitate prin care informațiile geografice pot să fie afișate într-un mediu tridimensional laolaltă cu clădiri, date despre infrastructură alături de o gamă variată de informații terțe, agregate contextual din multe alte surse.

HoloMaps Store Edition, aplicația de HoloLens dezvoltată de Taqtile prezintă peste Bing 3D o lume complet nouă, construită cu ajutorul unor seturi externe de date, suprapuse peste harta tridimensională clasică – da le elementele de trafic, la starea vremii, incidentele auto sau chiar mesajele geolocalizate de pe Twitter.

Împreună dau o perspectivă interesantă asupra modului în care am putea interacționa în viitor cu cunoscuții pe anumite subiecte, folosindu-ne de realitatea augumentată. Utilizatorii pot interacționa cu elementele 3D, adăuga note text sau mesaje  audio acolo unde e cazul.

Ca un prim concept, HoloMaps deschide drumul către modalități multiple de manipulare și prezentare a datelor. Unul dintre primii clienți ce au luat HoloMaps este PGA Tour care va folosi modelele tridimensionale și ochelarii HoloLens pentru a oferi jucătorilor de golf posibilitatea de a explora găurile de pe teren, alături de un set complex de date statistice.

Încă o dată trebuie să spun că îmi place foarte tare strategia Microsoft vizavi de HoloLens: restricționează oarecum numărul de aparate disponibile în piață și în același timp se concentrează în dezvoltarea de aplicații care să pună în valoare mai bine ochelarii. În felul ăsta se asigură că atunci când va avea capacitatea suficientă de a produce în masă HoloLens, vor exista și aplicații care să pună ochelarii în valoare și clienții vor valoriza mai bine produsul.

via taqtile

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep