HomeMobileAndroidDeci se poate: producatorii de telefoane pot sa dezactiveze de la distanta...

Deci se poate: producatorii de telefoane pot sa dezactiveze de la distanta aparatele, dar nu vor

galaxy-note7_curve_phone

Dacă încă vă mai numărați printre naivii care înghit găluștile operatorilor de telefonie și ale producătorilor cum că nu pot identifica/bloca un anumit aparat, atunci e cazul să priviți lucrurile direct: Samsung tocmai a început să trimită update-uri OTA către smartphone-urile Galaxy Note 7 încă rămase pe piață, update-uri care vor dezactiva complet funcția de încărcare, făcându-le practic de nefolosit în condiții normale.

Utilizatorii din SUA, din rețeaua T-Mobile, care încă nu au înapoiat aparatele cu problemă, au început să primească notificări (se pare că sunt ultimele) prin care sunt avertizați încă o dată că ar fi bine să le înapoieze, și totodată vine și un update automat (DA, atâta vreme cât smartphone-ul e conectat la internet, el va primi și va instala AUOMAT, fără ca utilizatorul să poată face ceva) care va dezactiva funcția de încărcare a bateriei.

Cu alte cuvinte Samsung demonstrează (asta după ce Google a făcut-o de nenumărate ori) că poate să identifice și să instaleze remote software pe anumite smartphone-uri. Dacă vrea – iar acum vrea cu tot dinadinsul să blocheze folosirea Samsung Galaxy Note 7.

De ce nu fac asta și ca să protejeze și să ajute utilizatorii să își regăsească aparatele furate/pierdute?

Răspunsul e simplu: producătorii de smartphone-uri, la fel ca și operatorii, au tot interesul să nu înapoieze aparatele furate, pentru ca păgubiții să fie nevoiți să cumpere unele noi.

Apple poate să facă asta, ceilalți producători nu.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep