HomeFeaturedFocusSony a vandut 50 de milioane de PlayStation 4

Sony a vandut 50 de milioane de PlayStation 4

Este o bornă pe care compania tocmai a depășit-o. 50 de milioane de console PlayStation 4 au fost vândute din noiembrie 2013, momentul lansării comerciale a primului PlayStation din generația a patra și până în prezent, pe tot globul. Cifra este spectaculoasă în sine (ar fi fost interesantă o paralelă cu vânzările reușite de Microsoft pentru Xbox One), însă este departe de vânzările pe care le înregistrează în prezent telefoanele smart. Și aici aș dori să ajung, la faptul că încet, platformele pentru gaming se duc înspre mobilitate. Doar Huawei, al treilea producător de pe piața de smartphone, ca număr de unități vândute, reușește să treacă lejer de 100 milioane de terminale smart vândute în fiecare an, de vreo doi ani încoace. Vedeți diferența?

Oricum, nici prin comparație cu generația anterioară, PlayStation 3, cifra nu este formidabilă. Din noiembrie 2006, de când a fost lansată și până în 2015 când a ieșit definitiv de pe piețele pe care se mai comercializa, PlayStation3 a reușit să se vândă în peste 80 de milioane de unități. Da, este o perioadă mai lungă de timp, însă cifra totală a vânzărilor de PlayStation 4 va evolua tot mai încet. Și asta este o nouă dovadă că încet-încet, gamingul se mută spre platformele mobile.

Însă asta nu umbrește foarte mult realizarea celor de la Sony, care au fost multă vreme (și s-ar putea să mai fie) pionierii și liderii acestei piețe a consolelor de videogaming.

via Cnet

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep