HomeMobileAndroidTutorial: cum desfaci head unit-ul Ford Mondeo MK4 si pui o solutie...

Tutorial: cum desfaci head unit-ul Ford Mondeo MK4 si pui o solutie de navigare cu Android

PumpkinAndroidOfrdMondeo

Zilele trecute v-am prezentat o soluție dashboard Android 5.1 pentru Ford Mondeo MK4, Pumpkin S07 și vă spuneam că revin cu detalii despre cum poate să fie instalată rapid în mașină, fără să fie nevoie să apelați la vreun electrician sau service autorizat.

Am reușit să compilez filmările, așa că vă invit să vedeți cât de ușor poate fi dat jos bordul Ford Mondeo MK4 ca să puteți schimba CD Player-ul sau soluția standard de navigație asistată de GPS făcută de Blaupunkt cu una after market, bazată pe Android.

Ca și instrumente de lucru aveți nevoie de o lopățică de plastic (puteți folosi una pentru prăjituri) și o șurubelniță, plus răbdare și atenție. Nu e nimic complicat, cablurile se montează logic, integrarea cu comenzile de pe volan merge perfect, nu e nevoie să faceți nimic în plus.

Deocamdată încă mă joc cu Pumpkin Android Car Audio ca să văd ce poate face și cam care sunt problemele ce pot să apară. Când m-am lămurit o să revin cu un review despre această unitată și să vă spun dacă a meritat sau nu investiția.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

5 COMENTARII

  1. buna seara, am schimbat navigarea moneo mk4 2008, convers plus, navigarea fiind nx, adica clima si navigarea erau impreuna in consola, am schimbat grila cu tot cu modul clima ca sa pot pune o alta navigare android cu cambus , , cand am pus noua glila si am conectat si am conectat noul modul care este separat de clima acesta functiona, dupa ca am conectat si navigarea toate comenzile ,ventilator sus jos, auto on of, mi-au trecut automat pe navigare ,iar modulul nu se mai aprinde, adica trebuie sa pornesc clima din navigare,. inclusiv incalzirea in scaune,
    Cum pot sa fac sa le restabilesc inapoi . ele functioneaza bine dar trebuie da le activez din navigare,

    • Cred ca tot controlul s-a dus pe navigare pentru ca ati legat direct in canbus si partea de clima. Puteti incerca sa nu conectati in canbus si firele de la clima – nu stiu sa va spun cum s-ar putea face asta.

  2. @Radu
    Ieri am fost cu unitatea la un drum mai lung. Partea buna este ca nu a pierdut deloc semnalul GPS (Waze+Here WeGo), se aude bine in continuare. Pe partea de radio sunt ceva probleme de receptie – daca setezi manual freceventa postului merge.

    Unitatile GPS Blaupunkt/Sony radio CD cu Travelpilot FX de pe Ford MK4 (2008-2011) au o problema de fabricatie din cauza careia ajung sa nu mai porneasca daca raman cumva fara curent (moare bateria) si consuma nejustificat de mult curent. Combinatia celor doua duce inevitabil la consumarea bateriei si apoi imposibilitatea de a porni unitatea. E recunoscuta de Ford ca fiind problema de fabricatie, la nivel european a fost un TSB 26/2013 prin care au schimbat automat unitatile defecte, dar ei zic ca doar pentru cele fabricate din iunie 2008 pana in mai 2009 cu seriile de mai jos, si au putut fi schimbate doar pana la data de 31-12-2015:
    • 8S7T-18K931-AC/AD
    • 8M5T-18K931-GB/GC/GD/HB/HD/HC
    • 8C1T-18K931-AA/AB/AC
    • 8V4T-18K931-AD/AE/AF
    • 8M5T-18K931-NA
    • 8V4T-18K931-BA
    Din pacate pentru ei, o gramada de unitati produse dupa mai 2009 au aceiasi problema (inclusiv a mea) insa refuza cu incapatanare sa schimbe si aceste unitati defecte. Asa ca singura solutie e proces prin care sa ii obligi sa schimbe unitatea.

  3. Salut,
    Astept review-ul pentru unitate 🙂 . Am si eu un mondeo mk4, si de vreo luna am constatat ca merge tot mai rau unitatea sony de pe masina (cea cu un singur cd). Apropo, de ce ai renuntat la unitatea veche? Am vazut ca avea navigatie pe ea … la mine nu mai merge un canal de la aux, si uneori nu imi detecteaza cd-ul din unitate decat dupa o vreme.
    Poti sa instalezi waze pe unitatea asta? Mai revin cu intrebari dupa review, fiindca momentan nu sunt convins daca sa investesc sau nu banii in asa ceva.

    • Nu merită să investești. A mea a încetat să mai pornească în urmă cu o lună și după două săptămâni de discutat cu reprezentanții Pumpkin mi s-a comunicat că unitatea canbus e stricată (și din câte am citit cam toate unitățile au cam aceiași problemă), dar să mă descurc singur să o repar.
      Un răspuns tipic de companie chinezească care vinde chestii prin Europa via ebay/amazon.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep