HomeMobileAndroidVestita distributie Android Cyanogen moare, apare Lineage OS!

Vestita distributie Android Cyanogen moare, apare Lineage OS!

cyanogen

Ceea ce odată părea un concurent puternic pentru versiunea standard Android, creată de Google, s-a transformat în nimic … Cyanogen nu mai există, compania ce a ieșit ca un proiect entuziast de modificare a Android (cu build-uri de Android curate, fără bloatware, gata să fie instalate de entuziaști pe un număr foarte mare de aparate), sfârșind la final de an 2016 cu un anunț trist. Cyanogen nu mai există, suportul pentru proiectul open source încetează oficial din partea lor, dar în schimb sunt pase bazele unei distribuții Android numite Lineage OS.

image

Mișcarea vine după ce în urmă cu câteva săptămâni majoritatea programatorilor au fost concediat iar fondatorul Cyanogen, Steve Kondik a plecat la un nou startup, probabil cl din spatele Lineage, odată cu el migrând și majoritatea codului Cyanogen.

Începând cu 31 decembrie 2016 nu vor mai fi build-uri de Cyanogen OS – o veste nu prea bună pentru cei ce folosesc intens această versiune de Android.

LineageOS.org este noua locație pe care ar trebui să începeți să o vizitați în speranța că aici vor fi continuate build-urile versiunii modificate de Android.

Asta a fost, s-a dovedit încă o dată că e greu (dacă nu imposibil) să faci bani din software-ul Android – asta dacă nu cumva te numești Google.

Sper că proiectul alternativ CyanogenMod va continua, indiferent dacă LineageOS va fi ceva viabil sau nu. Sunt mulți entuziaști pe Android care și-au adus semnificativ contribuția la dezvoltarea ROM-urilor bazate pe CyanogenMod, așa că încetarea proiectului Cyanogen e doar o etapa intermediară.

Dacă până acum nu ați fost familiarizați cu versiunea de Android CyanogenMod, aruncați o privire aici să vedeți câte aparate puteau să folosească aceste build-uri.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep