HomeFeaturedFocusVideo: cam atat de simplu este sa spargi sistemul de entertainment dintr-un...

Video: cam atat de simplu este sa spargi sistemul de entertainment dintr-un avion

hackerinflight

Cât de simplu este să spargi sistemul de entertainment din avion pe un zbor Air France, KLM sau United ? Păi … destul de simplu, pentru că acesta are vulnerabilități permit unui hacker să schimbe complet informațiile afișate pe monitoare și în anumite cazuri să preia complet controlul asupra avionului. Nu sună bine deloc mai ales că vorbim despre probleme prezente în cadrul sistemelor de entertainment ale unor companii de renume precum Emirates, Unitred, America Airlines, Virgin sau Qatar.

Confom IOActive, probleme de securitate aparțin Panasonic Avionics In-Flight Entertainment (IFE), sistem folosit în 13 dintre cele mai cunoscute companii. Poate ar fi bine să priviți cu atenție materialul video de mai jos:

Găurile de securitate pot să fie exploatate de către hackeri, permițându-le să schimbe informațiile afișate pe monitoare precum hărți, datele despre viteza de deplasare și chiar să fure informațiile de pe carduri (dacă unii pasageri le folosesc ca să cumpere diverse chestii în timpul unei curse) sau să acceseze detaliile pasagerilor asociate în sistemul de bonificare frequent flyer.
Ruben Santamarta a reușit să preia controlul display-urilor in-flight și să schimbe datele despre locație, altitudine, să controleze luminile sau chiar să intre în sistemul prin care se fac anunțurile în cabină.

Companiile afectate de aceste vulnerabilități sunt  American Airlines, United, Virgin, Emirates, Etihad, Qatar, FinnAir, KLM, Iberia, Scandinavian, Air France, Singapore și Aerolineas Argentinas.

Problemele în cauză au fost deja semnale către Panasonic în martie, demo-ul și datele despre probleme fiind semnalate în mod public abia acum – pentru a oferi producătorului timp suficient ca să le repare. Așa că acum problemele ar trebui să nu mai existe. Cel puțin problemele astea.

Dacă vreți să aflați mai multe despre aceste probleme de securitate vă invit să citiți blogul iOactive.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep