HomeCloud & MobilityVideo: ochelarii HoloLens folositi intr-o operatie pe coloana vertebrala

Video: ochelarii HoloLens folositi intr-o operatie pe coloana vertebrala

hololens

Pentru că medicina e unul din domeniile unde realitatea augumentată are cele mai mari șanse să fie adoptată rapid, nu ar trebui să ne mire că tot mai mulți medici apelează la HoloLens și Windows 10 atunci când operează. Cu ceva timp în urmă vă spuneam despre un proiect care viza operațiile pe creier, acum vă prezint unul legat de o operație pe coloana vertebrală.

Doctorul Henrique Lampert, chirurg din Santa Catarina, Brazilia la Instituto de Ortopedia e Traumatologia de Jaraguá do Sul, împreună cu Dr. Bruno Gobbato, au folosit HoloLens și o aplicație special dezvoltată de ei, pentru a-i ajuta la o operație pe coloana vertebrală – procedură numită spinal arthrodesis, prin care au fixat în șuruburi anumite vertebre a căror mișcare genera dureri pacienților.

Folosirea HoloLens a permis o mai bună coordonare din partea medicilor atunci când au fixat șuruburile, micșorând astfel șansele de a le pune în poziții greșite ce pot genera complicații.

Prin intermediul HoloLens echipa a putut vedea mai clar un model 3D al coloanei vertebrale a pacientului, creată prin scanare 3D CT și au putut să găsească cea mai bună poziție pentru introducerea și fixarea șuruburilor. O astfel de tehnologie e mai ieftină și mai exactă decât scanarea permanentă în timpul operației și aduce în plus posibilitatea de focalizare directă doar asupra obiectului important, cu un grad ridicat de detaliu, mult mai bun decât cel care ar fi putut fi obținut prin scanare în timp real.

Ideea e foarte faină și odată cu ea se demonstrează încă o dată ce chestii faine se pot face în domeniul medicinei dacă noua tehnologie e folosită la maxim.

via mspoweruser

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep