HomeEvenimenteCESAcestea sunt primele aparate non Microsoft cu Windows Holographic de la Dell,...

Acestea sunt primele aparate non Microsoft cu Windows Holographic de la Dell, Lenovo, Acer, HP

lenovo-prototype-vr-headset-9

Odată cu CES 2017 am putut vedea și primele aparate Windows Holographic făcute de Dell, Lenovo, Acer, HP ce funcționează cu Windows 10 și oferă o experiență gen HoloLens la prețuri mult mai mici. Microsoft nu se joacă atunci când vorbește despre Windows Holographic și chiar dacă ochelarii HoloLens sunt destul de scumpi (3000 EUR kit-ul de dezvoltare), produsele făcute de parteneri vin într-o gamă de preț mai joasă, perfectă pentru a-i face accesibili și altei categorii de utilizatori.

Chiar dacă diferă puțin în ceea ce privește design-ul, toate modele merg pe același concept: o pereche de lentile completate de o pereche de camere video care permit construirea unei imagini virtuale peste care pot să fie adăugate obiecte. Într-un fel ochelarii Windows Holographic folosesc conceptul Kinect pentru a examina exteriorul și a crea adâncimea necesară construirii imaginilor 3D.

Software-ul este Windows 10 Holographic, hardware-ul din spate fiind suficient de puternic să funcționeze independent de un PC oferind mobilitate și autonomie.

Deocamdată modelele de ochelari Windows Holographic prezentate la CES de partenerii Microsoft sunt încă în stadiul de dezvoltare, putem însă să ne facem o idee despre cum arată din punct de vedere design.

Cei 3Glasses de la DELL seamănă foarte tare cu modelele de căști VR lansate deja pe piață cu alte tehnologii.

3glasses-windows-holographic-headset-front

Cei de la ACER vin cu un aer futurist:

acer-windows-holographic-headset-front

DELL îmbrățișează un concept alb, simplu:

dell-windows-holographic-headset-side

Ochelarii HP spar și ei veniți din viitor:

hp-windows-holographic-headset-front

Iar Lenovo vrea să facă ceva simplu:

lenovo-prototype-vr-headset-7

În mod clar design-ul contează destul de mult, dar dacă stai să te gândești bine, alegerea unui astfel set de ochelari o să se facă pe criteriul utilității și al performanței, așa că e prea devreme să tragem concluzii.

Mă bucur să văd că partenerii Microsoft sunt interesați de VR și Windows Holographic și rămâne să vedem când și cu ce prețuri vor veni pe piață.

via windowscentral

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep