HomeMobileAndroidCortana merge si pe lock screen-ul Android

Cortana merge si pe lock screen-ul Android

cortana

Asistentul digital Cortana poate să funcționeze acum și pe lock screen-ul Android, în varianta de test trimisă de Microsoft către betatesteri. Odată cu îmbunătățirea interfeței Cortana pentru Android Microsoft a decis să încerce o chestie nouă – să facă Cortana să meargă direct pe lock screen-ul Android, la fel cum se întâmplă pe Windows 10 Mobile. În mod clar e o mișcare care vizează posibilitatea de înlocuire a Google Now pentru Android.

Actuala versiune de test a Cortana nu înlocuiește lock screen-ul (fiecare folosește în continuare soluția aleasă) ci va merge în paralel cu el. Activarea Cortana nu merge încă prin comandă vocală ci prin tragerea icon-ului în stânga sau dreapta, după ce l-ați adăugat pe lock screen.

Pentru că în ultima săptămâna am lucrat exclusiv pe Android am fost tentat să încerc funcția, însă din cauza faptului că în România Cortana nu e disponibil oficial, aplicația nu poate fi descărcată din Google Play în ciuda faptului că am fost acceptat în programul de testare Cortana atunci când a fost activat.

Așa că deocamdată nu îmi rămâne decât opțiunea de a vă spune că e posibil. Când o să am mai multe detalii despre cum funcționează, voi reveni.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep