HomeFeaturedFocusPrimul contact cu HTC U Ultra si HTC U Play. Impresii la...

Primul contact cu HTC U Ultra si HTC U Play. Impresii la nivel de design

Am așteptat cu mare nerăbdare întâlnirea cu cele două terminale prezentate de HTC la începutul anului. Am vrut să văd cu ochii mei efectele acestei schimbări radicale la nivel de design pe care noua serie U a adus-o. Iar cele două dispozitive, U Ultra și U Play se pare că sunt doar primele două apariții dintr-o serie care va fi cu siguranță ceva mai lungă. O serie care pune înainte de orice utilizatorul, o serie care ține cont de sugestiile și de cererile acestuia și care aduce câteva elemente inedite, nu doar la nivel de design.

Înainte de a trece la a vă împărtăși primele impresii despre HTC U Ultra și HTC U Play, trebuie să fac o scurtă paranteză pentru fanii acestui brand care au fost cuceriți de construcția și de designul HTC de la modelul M7 și care au trecut prin One M8, One M9 și poate chiar și prin HTC 10. Aceia pe care construcția metalică de tip unibody i-a cucerit iremediabil și care sunt speriați acum de noua abordare propusă de producătorul taiwanez.

Oficialii companiei nu au exclus ca și linia metalică să aibă un succesor, asta chiar dacă subiectul discuției a fost noua construcție de sticlă Liquid Glass. Probabil că, la fel ca în cazul seriei U, feedback-ul utilizatorilor va fi hotărâtor. Așa că nu vă pierdeți speranța. Știu că cele două abordări sunt diametral opuse și că în construcția noilor telefoane se regăsesc destul de puține elemente definitorii pentru ceea ce a fost HTC până la modelul HTC 10, dar, în eventualitatea în care chiar nu vă împăcați cu ele, s-ar putea să nu fie totul pierdut.

Mai jos aveți o comparație între noul design, reprezentat de HTC U Play și vechiul design, reprezentat de HTC 10.

De altfel, chiar oficialii companiei, atât la nivel global, cât și pe plan local, au admis că U Ultra nu va fi singurul flagship HTC pentru 2017 și că, în momentul în care un hardware mai performant va fi disponibil (cu referire directă către chipset-urile Qualcomm), acesta se va regăsi și într-un flagship HTC.

Îmi vine totuși greu să cred că noile telefoane din gama U nu vă vor cuceri. Cei de la HTC au făcut eforturi pentru a satisface un număr cât mai mare de gusturi și preferințe. Și au pornit acest lucru încă de la gama de culori în care cele două terminale vor fi disponibile. Brilliant Black, Cosmetic Pink, Ice White sau Sapphire Blue sunt opțiunile pentru ambele modele, cu o notă aparte pentru varianta albastră, cea mai apropiată de gusturile mele.

Datorită celor cinci straturi de sticlă din care este construită carcasa din spate a telefoanelor, nuanța de culoare se modifică ușor în funcție de sursa de lumină și de intensitatea acesteia. Asta este partea frumoasă. La fel și aportul în întregul construcției celor două telefoane, care acum sunt mai ușoare, mai delicate și, în ciuda aspectului fragil, producătorul ne asigură că sunt și mai rezistente. Rama metalică are și un rol de protecție, dincolo de estetică, iar display-ul este protejat cu Gorilla Glass 5. Telefoanele au fost supuse unei perioade intense de testare la impact fizic și s-a ținut cont, se pare, de o distanță mai mare față de sol decât standard-ul de un metru de până acum. O parte din testele de tip drop la care au fost supuse cele două dispozitive s-au realizat de la 1,6 metri față de sol, tocmai pentru că se pare că există o statistică ce confirmă că cele mai multe scăpări accidentale ale telefonului au loc în momentul realizării unui selfie. Iar mâna cu telefonul este cu siguranță la mai mult de un metru de sol.

Partea mai puțin fericită este legată de sensibilitatea pe care această suprafață de sticlă o are la urmele de amprentă digitală. Orice atingere se lasă cu o urmă destul de ușor vizibilă. Astfel că, în lipsa unei huse de protecție (și aici HTC a venit cu o soluție proprie, care pentru U Ultra este disponibilă în pachetul inițial din momentul achiziției), vei fi tentat să ștergi telefonul aproape de fiecare dată când îl vei lua în mână.

Tot la nivel de design trebuie specificat că cele două telefoane se aseamănă destul de bine. Elementul care le diferențiază este modulul camerei foto principale, care are o formă rotunjită la HTC U Play și ceva mai pătrată și mult mai proeminentă la HTC U Ultra.

Ca și concluzie, noua construcție arată bine, pare suficient de solidă, cele două părți, display-ul și carcasa din spateare sunt foarte bine îmbinate cu ajutorul ramei metalice, rezultând un profil subțire și finuț, ușor de ținut în mână. Cred că unui fan HTC nu îi va fi foarte greu să se obișnuiască cu această nouă abordare.

Ca o trecere dinspre zona de design pe un teren ceva mai tehnic, o să menționez cele patru microfoane pe care HTC U Ultra le are încorporate pe carcasa sa astfel încât să îți recunoască vocea indiferent de direcția din care ea vine. Și aici trecem puțin în zona de AI, de modalitate în care terminalul învață să interacționeze cu utilizatorul său, tocmai din obiceiurile acestuia. HTC Sense Companion se cheamă și este un asistent activ. Iti recunoaște comenzile vocale chiar și când telefonul nu are ecranul deschis, îți oferă anumite informații pe care le consideră folositoare chiar dacă nu le-ai cerut în mod explicit. Exemplul folosit a fost acela al drumului dinspre birou înspre casă, pe care telefonul îl învață. Chiar dacă nu ai navigația pornită, în momentul în care identifică un astfel de drum și un obstacol în calea sa (să spunem un accident care a blocat traficul), HTC Sense Companion îți va sugera o rută alternativă. Sau, în momentul în care sună alarma dimineață și după utilizatorul obișnuiește să verifice vremea, Sense Companion va învăța acest obicei și va oferi automat prognoza meteo după ce a sunat respectiva alarmă.

Inclusiv ecranul suplimentare de pe HTC U Ultra are de-a face cu acest Sense Companion și va afișa doar notificările importante, nu pe cele nesemnificative.

Aceeași adaptare la nevoile utilizatorului va fi întâlnită și la nivel audio, cei de la HTC justificând astfel renunțarea la jack-ul de 3.5 mm. și trecerea la căști prin USB Type-C. Se pare că sunetul va comunica bidirecțional cu ajutorul noilor căști performante și că un mic microfon din fiecare cască va funcționa ca un senzor care va adapta sunetul la nevoia utilizatorului. S-a exemplificat cu situația în care utilizatorul este răcit și atunci sunetul ar trebui să fie mai tare pentru a compensa cumva efectele răcelii care se vor resimți și la nivel audio.

Dar acestea sunt detalii pe care le vom discuta cu ocazia unui review amănunțit, atunci când cele două telefoane vor fi disponibile și în România, la nivel comercial. În aceeași categorie intră și performanțele camerei foto, zonă de la care oficialii HTC au așteptări foarte mari.

Până atunci vă mai spun doar că telefoanele vor fi disponibile la nivel oficial în România pe parcursul lunii martie, la prețuri de 3500 lei pentru HTC U Ultra și 2400 lei pentru HTC U Play. Specificațiile tehnice complete pentru cele două terminale le găsiți aici.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep