HomeFeaturedFocusiOS-ul se misca bine in Europa pe zona de smartphone

iOS-ul se misca bine in Europa pe zona de smartphone

Cei de la Kantar Worldpanel au făcut publice rezultatele celebrului lor studiu care compară cotele de piață ale sistemelor de operare pentru telefoane smart în mai multe țări. Am mai discutat de-a lungul timpului pe marginea acestui studiu, însă acum, odată cu ultimele rezultate, valabile pentru o perioadă de trei luni (septembrie, octombrie si noiembrie 2016), au ieșit la iveală câteva aspecte interesante în ceea ce privește dinamica acestor cote de piață.

Dincolo de două realități evidente, pe care cred că le știa deja orice pasionat de industria de smartphone, una legată de dominația autoritară a Android-ului pe piața din China (lucru evident prin perspectiva producătorilor chinezi care produc doar telefoane Android) și cealaltă legată de declinul la fel de evident al cotei de piață pentru Windows, avem și o situație inedită.

Pe trei mari piețe europene (Marea Britanie, Franța și Spania), precum și pe piața din Statele Unite, iOS-ul a câștigat teren în detrimentul Android-ului și al Windows-ului. Creșterile sistemului de operare al celor de la Apple au fost și de 9,1%. Comparația a fost făcută cu perioada similară a anului trecut. Mi se pare destul de interesant că Android-ul pierde tracțiune pe aceste piețe, mă refer la cele europene. Înseamnă că iPhone-ul câștigă adepți. Mai mult, în Marea Britanie este destul de aproape să detroneze sistemul de operare al celor de la Google, ceea ce ar reprezenta o mare premieră.

Mai multe date și statistici găsiți în link-ul de mai jos.

via Kantar Worldpanel

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep