HomeMobileAndroidPrimele imagini mai clare cu Galaxy S8 ne arata un format Edge...

Primele imagini mai clare cu Galaxy S8 ne arata un format Edge si senzor de amprenta pe spate!

galaxy_s8-930x775-e1485459449110

Primul leak major al lui Samsung Gaalxy S8, venit via Evan Blass (aka @evleaks) ne arată un design similar Galaxy S7 edge, o carcasă de sticlă și metal plus un senzor de amprentă pe partea din spate a aparatului.

După cum probabil ați citit, Samsung nu va prezenta S8 la Mobile World Congress așa cum a făcut-o în ultimii ani, motivul fiind probabil eșecul Galaxy Note 7 pentru care coreenii încă mai au de dat explicații. Asta nu o să îi împiedice să facă tot posibilul ca Samsung Galaxy S8 să fie un produs extrem de interesant, iar din câte știm până acum, va fi primul model de smartphone Android al Samsung care nu va mai avea butoanele clasice de navigare, chestie ce o să permită un ecran mai mare.

Bineînțeles că seria S8 va fi formată din două modele, cu display-uri de 5.8 respectiv 6.2 inci, QHD Super AMOLED care vor oferi o acoperire de 83% a părții frontală. Aproape la fel ca G6, S8 va avea un aspect ratio de 18.5:9 (adică aproape 2:1), complet diferit ce 16:9 pe care îl știm de atâta vreme pe smartphone-uri.

În interior zvonurile dau un procesor Qualcomm Snapdragon 835 sau Exynos, în funcție de regiunile în care aparatele se vor vinde, ceea ce în termeni de performanță o să se traducă într-o creștere de 11% în general, cu 23% mai bine pe GPU și 20% eficiență energetică mai bună, în comparație cu seria Galaxy S7.

În condițiile în care aparatele vor avea baterii de 3000 mAh și 3500 mAh pe display-uri de 5.8 și 6.2 inci, autonomia o să fie un lucru pozitiv. La nivel de memorie, 4GB standard și stocare pe 64GB plus slot de card.

Încărcarea vine pe noul USB-C iar jack-ul audio este păstrat în discrepanță cu trendul Apple și HTC.

Camera principală este de 12MP, cea secundară de 8MP, cu creșteri de calitate și probabil ceva chestii noi la nivel de software – opțiuni care să permită căutări (OCR, shopping) direct din modulul de management al camerei. Totodată S8 va avea și un senzor de Iris, probabil același care s-a găsit și pe Note 7.

Dacă vă întrebați de ce apare senzorul de amprentă pe spatele aparatului, ar putea fi două explicații: pentru că utilizatorii găsesc că e mai ușor de folosit acolo și că odată cu dispariția butoanelor clasice de Home, Meniu și back de pe partea frontală, din punct de vedere design era cam aiurea să rămână doar senzorul.

Și că să închei, S8 ar putea veni cu o soluție Display Dock a la Lumia 950 și un asistent digital propriu – nici Siri, nici Google și nici Cortana, pentru că Samsung (NU) ”știe” să scrie software.

Se mai zvonește că display-ul de pe S8 va fi construit în așa fel încât să aducă și pe Android opțiunile de presiune diferită pe ecran, similare cu cele de pe iPhone 6.

Via Evan Blass aflăm și că lansarea este stabilită pentru 28 martie, la New York, iar modelele vor veni pe piață din 21 aprilie cu prețuri de 799 EUR pentru cel de 5.8 inci și 899 EUR pentru cel de 6.2 inci.

Văzându-l doar așa în niște poze destul de neclare, S8 nu pare să fie dispozitivul care să entuziasmeze după eșecul Note 7.

Voi ce ziceți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep