HomeFeaturedFocusProject Tango pune mai bine in valoare informatiile din muzee

Project Tango pune mai bine in valoare informatiile din muzee

tango

Cu doar două aparate pe piață care să îl suporte, despre proiectul Tango lansat de Google acum câteva luni nu am mai auzit nimic semnificativ dincolo de lansarea Asus VR de la CES 2017. Din cauza asta am zis că e bine să ne mai informăm și să vedem ce soluții interesante au mai apărut pe piață.

Într-un muzeu din Detroit, începând cu 25 ianuarie 2017, va porni o expoziție construită de GuidiGo în care se vor putea admira informații extra despre exponate dacă va fi folosit un Lenovo Phab 2 Pro și aplicația dedicată. În felul acesta istoria prinde viață, la propriu.

Sunt mai multe chestii prin care realitatea augumentată via Project Tango aduce informații mai multe și prezintă într-o lumină complet nouă același subiect.

De exemplu în galeria cu exponate din Egipt, urmărirea unei mumii de acum 2000 de ani prin ecranul lui Lenovo Phab 2 Pro va permite examinarea unei radiografii a scheletului, sau lângă o sculptură din marmură va fi posibil să se vadă un model tridimensional, cu culori vii, ale unui palat din Asiria, de acum câteva mii de ani sau la întâlnirea unei secțiunii din poarta Ishtar să fie posibilă parcurgerea virtuală a porților vechiului Babilon.

Sună fain și cred că așa ceva are șanse mari să prindă la public, iar dacă asta se va întâmpla, am înțeles că cei ce au gândit expoziția vor construi și alte elemente VR, pe baza feedback-ului primit.

via TC

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep