HomeFeaturedFocusSharp investeste in liniile de productie de OLED-uri

Sharp investeste in liniile de productie de OLED-uri

Analiștii estimează că această decizie a fost luată pentru a contracara cumva intentiile Apple de a apela tot mai mult la Samsung pentru aceste componente vitale pentru toate dispozitivele companiei din Cupertino. Samsung pare a fi singurul furnizor capabil să răspundă cerințelor Apple (ca nivel de volum), iar Sharp vrea să demonstreze că se poate alinia și ea la aceste cerințe. Tocmai de aceea s-a decis ca în următoarea perioadă să se facă investiții masive în dezvoltarea și extinderea liniilor care produc panel-uri OLED.

Nu mai puțin de 864 de milioane de dolari vor fi investiți în această direcție în următorii doi ani de către Foxconn, care a preluat Sharp pentru 6,3 miliarde dolari în urmă cu aproape un an de zile. Toată investiția se va concentra în fabrica din Zhengzhou, astfel încât la începutul lui 2019 aceasta va putea livra un volum mult mai mare.

Este o manevră destul de riscantă, pentru că este destul de clar că cel puțin pentru iPhone 8 Foxconn ar putea pierde din mână contractul cu Apple, în favoarea coreenilor de la Samsung. Și dacă această colaborare se derulează fără probleme, cei din Cupertino pot decide să continue acest parteneriat cu coreenii, în ciuda rivalității dintre cele două companii de pe piața de smartphone.

via AppleInsider

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep