HomeFeaturedFocusUtilizatorii platesc tot mai mult pe achizitia de aplicatii

Utilizatorii platesc tot mai mult pe achizitia de aplicatii

Un raport care arată dinamica sumelor încasate de cele două mari magazine de aplicații, Google Play și respectiv Apple App Store, arată că încasările acestora au crescut surprinzător. În al patrulea trimestru al anului trecut, încasările din Google Play au fost mai mari cu 82% față de cele din aceeași perioadă a anului 2016. În mod similar, creșterea încasărilor din Apple App Store a fost de 60%. Cu o scurtă paranteză aici (pe care iFanii o vor savura): la cifre absolute, Apple este încă în față, datorită unei sume mai mari plătită în medie de fiecare utilizator de iDevice.

Dincolo de competiția dintre Android și iOS sau de cea dintre cele două companii, Google și Apple, se cristalizează destul de clar câteva concluzii. În primul rând, oamenii sunt mai deschiși în a cheltui sume de bani în magazinele de aplicații. Asta cred că vine, dincolo de creșterea evidentă a numărului total de utilizatori pentru fiecare sistem de operare, mai ales din faptul că smartphone-ul mai ales (dar și tableta) este tot mai indispensabil. Omul s-a învățat să facă tot mai multe activități asistat de smartphone și acest lucru se răsfrânge și asupra comportamentului său în ceea ce privește aplicațiile.

Matematic, acest lucru se demonstrează printr-o creștere mult mai mică a numărului total de aplicații instalate în aceeași perioadă, de doar 17%, față de suma totală absolută cheltuită cu achziția acestor aplicații (plus cele in-app), care a crescut cu 67%. Am vorbit aici de totalurile generate de cele două entități.

Mai jos aveți și un top cu aplicațiile care au generat cele mai mari încasări, top din care au fost excluse jocurile.

În link-ul sursă aveți și un clasament al aplicațiilor în funcție de numărul de download-uri. Sunt foarte curios cât va mai dura până când aplicații populare precum Facebook, Instagram, Watsapp sau Snapchat vor începe să își taxeze utilizatorii, tocmai pentru a monetiza popularitatea de care se bucură.

Concluziile raportului respectiv, realizat de SensorTower, ar putea fi îmbucurătoare și pentru developerii de aplicații, care văd astfel o piață cu un potențial imens. Una în care mai este destul loc pentru idei inovatoare, care pot genera venituri frumoase.

Oricum am suci-o și din orice perspectivă am privi, telefoanele smart devin tot mai indispensabile și utilizatorii se despart tot mai greu de ele. Încet, încet, ajungem la un soi de dependență destul de periculoasă, care poate alimenta scenarii apocaliptice. Sau cel puțin anarhice. Ia-le oamenilor telefoanele, conexiunea la net, aplicațiile și s-ar putea să fie destul de blocați în a se descurca fără. Deocamdată această evoluție nu a ajuns la un stadiu periculos, însă direcția în care lucrurile merg tinde și înspre așa ceva.

via SensorTower

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep