HomeFeaturedFocusSamsung face afaceri profitabile cu Apple

Samsung face afaceri profitabile cu Apple

În ciuda rivalității din piața de smartphone (și nu numai), rivalitate care de multe ori a adus cele două companii până în sălile de tribunale, Samsung și Apple derulează împreună și afaceri avantajoase pentru ambele părți. Samsung a fost de multe ori un furnizor important pentru Apple și această relație se pare că merge mai departe printr-un nou contract. Samsung Display a finalizat negocierea și a parafat contractul prin care va furniza către Apple nu mai puțin de 60 de milioane de panel-uril OLED pentru viitoarele iPhone-uri. Mai exact, conform unor surse, pentru iPhone 8.

Dacă vă spun că doar valoarea acestui contract este de 4,3 miliarde dolari și că acesta vine la mică distanță după ce tot cele două părți au semnat o înțelegere similară pentru alte 100 de milioane de display-uri OLED (tot pentru iPhone 8), cred că aveți o imagine destul de clară despre relația dintre Apple și Samsung. Asta chiar dacă tranzacția de anul acesta nu a primit încă o confirmare oficială de la una dintre părțile implicate.

Și viitorul flagship al celor de la Samsung, modelul Galaxy S8, va avea tot ecran OLED, Samsung estimând necesarul undeva la 60 de milioane de unități. Ceea ce înseamnă că gigantul coreean și-a propus să vândă mai mult decât anul acesta. Va fi interesant de urmărit cât de mult îi va ieși acest plan și cam ce pondere din focusul companiei se va muta înspre piața de componente, acolo unde Samsung este furnizor și pentru alte nume mari și de unde a scos o mare parte din profitul de pe 2016.

via TheInvestor

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep