HomeFeaturedFocusPrimele impresii despre LG Telly Woofy si LG Sound+

Primele impresii despre LG Telly Woofy si LG Sound+

Mă bucur de vreo două săptămâni de compania unui sistem LG Sound+ și trebuie spus încă din start că reprezintă un mare plus (poate chiar cel din denumirea acestui concept) adus oricărui living, mai ales din perspectivă audio. Este soluția ideală și completă pentru a îmbunătăți experiența audio, fie că vorbim de vizionarea unui film de pe Blu-Ray sau a unui concert pe YouTube. Componenta audio este extrem de importantă pentru a avea o experiență de vizionare completă, iar LG se pare că a intuit acest lucru din plin atunci când s-a gândit la Sound+. Ba mai mult, a luat în calcul și aspecte care trec dincolo de zona audio.

LG Sound+ este de fapt un concept propus de producătorul coreean de televizoare, concept care presupune împachetarea unui subwoofer dedicat LG Telly Woofy cu un televizor LG cu webOS 3.0, tocmai pentru că în această versiune a sistemului de operare au fost integrate câteva soluții software avansate de redare a sunetului, precum LG Music Player, Magic Sound Tunning sau Smart Sound Mode . Eu am testat Telly Woofy cu un televizor LG 50UH635V, un televizor UHD cu diagonală de 126 centimetri, care are un preț de vânzare de 2599 de lei, la Altex. La acest pachet se poate adăuga, pentru o manevrabilitate mai mare și o telecomandă LG Magic Remote (atunci când ea nu este inclusă), un accesoriu care nu ar trebui să lipsească din niciun living în care există un televizor LG.

Din punct de vedere comercial, conceptul se bazează pe intenția LG de a oferi subwoofer-ul Telly Woofy sub formă de cadou la achiziționarea anumitor televizoare LG cu webOS 3.0, chestiune pe care o vom detalia într-un material viitor. Și aici este unul dintre marile avantaje ale acestui concept în fața sistemelor de sunet concurente. La nivel de preț. Dincolo de costul mult mai mare al unui sistem Home Cinema sau a unui sound bar, apare și necesitatea folosirii unei telecomenzi în plus, problemă pe care Magic Remote o rezolvă rapid.

Ca o scurtă paranteză, trebuie să spun că LG Telly Woofy poate funcționa cu orice televizor, indiferent de producător sau sistemul de operare. Singurele restricții sunt date de necesitatea unei ieșiri optice (conectarea se face cu ajutorul cablului optic inclus în pachet, care asigură o transmisie digitală curată a semnalului audio de la TV la subwoofer) și de abilitatea televizorului de a reda sunet simultan atât pe ieșirea optică, cât și pe sistemul propriu de difuzoare. Atât.

Telecomanda proprie oferă posibilitatea controlului direct asupra subwooferului, independent de televizor. Prețul separat al lui LG Telly Woofy este de 499 lei, valabil la eMag.

Și la nivel de design LG Telly Woofy iese în evidență prin comparație cu sistemele de sunet clasice. Subwooferul vine cu linii curbe, are o formă conică și se integrează perfect în orice sufragerie. Poate fi așezat în fața televizorului, atunci când spațiul o permite, sau direct pe podea, dacă vorbim de un living în care televizorul este poziționat destul de jos. Oricum, lungimea cablului optic din pachet, de aproape 3 metri, permite o flexibilitate destul de mare atunci cînd vine vorba de poziționarea sa. Există o singură variantă de culoare, neagră, iar dimensiunile subwooferului sunt de 25,5 x 15,5 x 23,5 centimetri. Puterea difuzorului din woofer este de 40 W (RMS).

Subwooferul este prevăzut cu butoane în partea superioară, strictul necesar. Un buton on/off și reglarea volumului.

Însă vine și cu o telecomandă care se poate dovedi foarte utilă pentru controlul său. Dincolo de reglarea volumului, aceasta permite apelarea uneia dintre cele trei presetări pentru nivelul bass-ului. Se poate alege între high, medium și low.

Este extrem de important pentru că volumul acesta poate varia în funcție de sursa semnalului. Spre exemplu, este mult mai puternic și mai clar dacă apelăm la conținut direct, un concert pe YouTube de pildă (și am văzut că aplicația de YouTube este extrem de bine optimizată de LG pe webOS 3.0) și mult mai slab și mai neclar dacă semnalul trece și printr-un tunner/decodor extern, precum cele oferite de operatorii de cablu. Care, în mod aproape evident, reduce din calitatea semnalului, lucru sesizabil mai ales la nivel audio.

De aceea, mai ales în cazul televizoarelor cu webOS 3.0 și în general al televizoarelor noi, este indicat să se apeleze la un card care să înlocuiască acest tunner. Evident, trebuie să o permită televizorul (să fie prevăzut cu slot CI), dar și operatorul, care trebuie să livreze un astfel de card. Tocmai datorită acestor variații, cele trei presetări de pe telecomanda lui LG Telly Woofy sunt mai mult decât binevenite.

Dincolo de ele, micuța telecomandă, care are doar 11 centimetri în înălțime, permite chiar și controlul asupra televizorului (dacă este tot un LG). La un nivel basic, așa cum se poate vedea în imaginea de mai jos, însă suficient cât să nu fi nevoit să te ridici din pat dacă ai uitat să ții aproape telecomanda televizorului. Și din proprie experiență vă spun că se întâmplă când ți-e lumea mai dragă.

L-am văzut puțin pe LG Telly Woofy ca echipament individual. Însă performanțele acestui subwoofer sunt cu adevărat puse în valoare, așa cum am spus deja, de soluțiile software avansate de redare a sunetului, precum Magic Sound Tunning sau Smart Sound Mode, sau de aplicațiile dedicate, ca LG Music Player, toate integrate in webOS 3.0, de aici și alăturarea cu un televizor LG de ultimă generație și nașterea conceptului de LG Sound+.

Cum funcționează acest sistem? Foarte pe scurt, subwooferul Telly Woofy amplifică frecvențele joase și bass-ul preluate de la televizor, formând împreună cu acesta un sistem 2.1, pentru a crea o experiență cinematică desăvârșită sau, dacă vorbim de muzică sau concerte, o atmosferă cât mai apropiată de cea reală. Iar efectele rezultate și mai ales nivelul de volum care se poate atinge prin combinația de subwoofer și sistem stereo propriu al televizorului este unul uimitor, iar claritatea sunetului pare dată de echipamente profesioniste. Și este pe deplin meritul setărilor software integrate în webOS 3.0. Tocmai de aceea trebuie să îi oferim și televizorului nostru (LG 50UH635V) momentul său de glorie.

Depre sistemul său de operare v-am vorbit deja și v-am oferit argumentele noastre în favoarea unui LG TV cu webOS 3.0. Nu are rost să mai insist. Însă, dacă tot am vorbit despre LG Sound+, trebuie să spun că și sistemul stereo de difuzoare interne ale televizorului LG 50UH635V performează la înălțime, chiar și atunci când nu este ajutat de LG Telly Woofy. Până la urmă, puterea totală de 20 W proprie televizorului, adăugată la cei 40 W ai subwooferului își arată eficiența.

În ceea ce privește dimensiunea, încep să cochetez tot mai tare cu ideea că 125 de centimetri nu este foarte mult nici pentru un living de dimensiuni medii (lungime de 5,8 metri, lățime de 5 metri). Îmi plac foarte mult marginile extrem de subțiri ale acestui televizor, la fel ca și profilul său uimitor de îngust. După părerea mea, un astfel de televizor trebuie montat pe perete, cu ajutorul unui suport dedicat, ma ales că picioarele sale, care au vrut să ducă mai departe aspectul finuț și delicat, pot lăsa senzația că nu sunt suficiente. Își fac cu brio treaba, este verificat, însă m-aș fi simțit mai liniștit cu el pe perete.

O scurtă paranteză și despre rezoluție. Și mai ales despre conținutul capabil să o pună în valoare. Vorbim despre un televizor UHD și cel puțin în viteza unui test realizat pentru el, principala sursă de conținut 4K este YouTube-ul. Cu o conexiune la Internet de calitate decentă spre bună, nu ar trebui să aveți probleme în a accesa astfel de conținut. Desigur, există și posibilitatea download-ului pe un PC și rulării ulterioare pe TV, dar este o discuție mai lungă aici.

Una peste alta, LG 50UH635V mi se pare extrem de eficient atunci când vorbim despre un raport preț/calitate, în condițiile în care la capitolul calitate includem și dimensiunea televizorului.

Iar LG Sound+ este un concept extrem de fericit, care oferă o alternativă mult mai convenabilă la sistemele clasice de tip Home Cinema, sau la cele de tip Sound Bar, la un nivel de performanță asemănător. Totul într-un design mult mai atractiv, mai ales în ochii utilizatorului care nu se cramponează de formele clasice.

Mi-a plăcut enorm acest produs/pachet. Senzația este incredibilă, mai ales atunci când urmărești un film, pentru că efectele cinematice sunt amplificate de sunetul pe măsură. E drept, ai nevoie și de vecini toleranți, pentru că odată ce ai intrat în acest joc, vei fi tentat să apeși tot mai mult plusul de pe telecomandă. Este greu de descris în cuvinte (mai ales scrise) plusul pe care îl aduce la nivel de sunet acest dispozitiv, LG Telly Woofy, în condițiile în care are dimensiuni relativ reduse, prin comparație cu alte produse similare.

În zilele următoare o să revin cu un material în care o să vă arăt cum se instalează, dar mai ales cum se configurează LG Telly Woofy pentru a obține un sunet cât mai spectaculos. De asemenea, o să revin și cu detalii comerciale, cu atât mai mult cu cât, așa cum spuneam, LG Telly Woofy poate fi primit cadou la achiziția unui televizor LG cu webOS 3.0.

1 COMENTARIU

  1. O jucarie interesanta dar cu un mare handicap marca LG
    Sunetul este foarte bun insa cele 3 presetari chiar si cu reglajul fin din telecomanda abia reuseste sa egalizeze volumul si puterea.Presetarea LOW de exemplu au gindit-o sa asigure bass si putere intre 1 si 15 pe telecomanda tv si difuzoarele incorporate.Acest lucru e valabil si la celelalte 2 preseturi.Problema e de logica si anume: sa zicem ca la volumul 10 pe tv fac acord fin la preset LOW si se aude balansat corect ca putere si volum DAR ce fac daca scad 4,5,7, trepte volumul la tv?!Puterea ramine acceasi pe woofer fapt care devine deranjant in momentul cind scade sau creste puterea boxelor incorporate.Cei care au conceput sistemul trebuia sa ia seama la cum se face un sistem ca sa fie placut auzului pentru orice utilizator care nu stie sa acordeze sau nu intelege ce se intimpla.Din aceasta cauza retururile pe piata sunt foarte mari si pe buna dreptate.Felul in care a fost conceput sa lucreze wooferul este din start cu un handicap pentru ca nu poti controla volumul simultan pe difuzoare cit si pe woofer ceea ce ar fi normal oricum ai gindi, logic matematic etc.Pe multe canale tv basul se aude prea grav chiar reglat , sunt diferente mari intre ele.Ascult muzica pe deezer si sunt incintat de calitate insa handicapul lipsei de control din telecomanda se face auzit mai ales de catre femei care dupa cum stim sunt mai sensibile la sunet decit barbatii.In concluzie daca te pricepi si reusesti sa setezi sistemul din tv si telecomanda wooferului poti ajunge la un compromis.Pentru majoritatea cetatenilor este un lucru inacceptabil si neergonomic sa lucreze de la un nivel de sunet in sus cu 2 telecomenzi obligatoriu, motiv pentru care il returneaza imediat sau il vind pe olx a2a zi!Asa se intimpla cind un brand ajunje atit de mare incit isi permite impardonabil sa dea fail cu un produs marca proprie.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep