HomeCloud & MobilityWindows 10 Cloud e deja ”spart” si poate rula aplicatii Win32

Windows 10 Cloud e deja ”spart” si poate rula aplicatii Win32

Win-10-cloud-600x436

Pentru că poate (deși Microsoft nu l-a construit pentru așa ceva) sistemul de operare Windows 10 Cloud (cel care poate fi văzut ca un succesor pentru Windows RT) are deja un hack ce permite rularea aplicațiilor clasice, Win32. Weekendul trecut a ajuns pe net primul leak de Windows 10 Cloud ce a fost rapid descărat și testat de entuziaști. Urmarea este că deși are dezactivată opțiunea de rulare a aplicațiilor Win32 (prezentând un mesaj de atenționare –  “This version of Windows was made to help protect you and your device by exclusively running Windows Store apps.”, la fel cum o făcea Windows RT), un utilizator a reușit să treacă de protecția Microsoft și să ruleze aplicații Win32 și nu doar cele UWP care pot fi descărcate din Windows Store.

Într-o imagine postată pe Twitter, utilizatorul @never_released ne arată un Windows 10 Cloud în care are Chrome și Desktop App Converter, alături de link-ul (pe blogul său) unde detaliază cum a reușit asta.

win10cloud-win32-768x677

După cum probabil bănuiați, isprava e posibilă prin modificarea unei setări de Windows, inaccesibilă via Command Prompt, PowerShell sau Regedit, dar descoperită via Linux Bash. După activarea opțiunii, instalarea de aplicații Win32 e posibilă. Avem chiar și un mic demo video despre Windows 10 Cloud

Chestia interesantă este însă concluzia sa: ”Windows 10 Cloud nu este decât o variantă Windows 10 Professional cu UMCI activ”.

Și are sens: Windows 10 are deja cod comun pentru PC, Xbox, HoloLens și Mobile așa că și build-ul pentru sisteme mai puțin performante ar trebui să fie cam același. Întrebarea este: va folosi cineva Windows 10 Cloud sau va avea aceiași soartă ca Windows RT?

via BN

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep