HomeMobileAndroidCortana pentru Android poate fi pus pe lockscreen

Cortana pentru Android poate fi pus pe lockscreen

Cortana_2Cortana_1

Cortana pentru Android a primit o nouă funcționalitate: asistenul digital al Microsoft poate fi pus pe lockscreen-ul smartphone-ului, de unde să fie accesat prin swype. Nu înseamnă că va înlocui complet aplicația default de pe lockscreen, ci va afișa doar cerculețul Cortana, care prin swype va activa interfața de căutare. Dacă se dorește se poate activa și funcția ”Hey Cortana” similară cu OK Google.

După cum probabil știți, Cortana este un asistent digital integrat de Microsoft în Windows 10, cu client pentru Windows 10 Mobile și Android. Odată cu Windows 10 Creators Update, Cortana pe smartphone vine cu niște funcții foarte faine, cele mai interesante fiind cele prin care poate trimite notificările de pe smartphone pe PC.

Cortana poate răspunde la întrebări, seta alarme, răspunde la întrebări, mai bine ca Siri sau Google Assistant. În plus afișează și informații relevante despre activitățile zilnice, știri etc.

Din păcate Cortana poate fi descărcat din Google Play doar din magazinul din SUA. Dar dacă doriți să îl testați și voi, puteți face asta forțând instalarea manuală a unui APK – îl descărcați pe CHIP.de urmând link-ul de aici și după ce activați setarea Unknown sources din setările Android, vă puteți juca și voi cu asistentul digital al Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep