HomeMobileAndroidDovada ca Android 7 Nougat ne spioneaza ascultand tot ceea ce vorbim...

Dovada ca Android 7 Nougat ne spioneaza ascultand tot ceea ce vorbim langa smartphone

android_spying

Bănuiesc că știți că Android-ul pe care îl folosiți vă monitorizează permanent, iar dacă ați activat măcar o dată Google Now sau mai nou Google Assistant, smartphone-ul vă spionează și analizează tot ceea ce vorbiți în jurul lui.

Acum vă prezint și dovada: chiar dacă oprești Google Assistant și în prealabil dezactivezi funcția de activare prin ”OK Google”, smartphone-ul tot înregistrează toate sunetele prinse de microfon și încearcă să le analizeze.

Nu credeți? Haideți să vedeți:

Ce ziceți? E normal ca după ce ai dezactivat Google Assistant și funcția de detecție OK Google, smartphone-ul să reacționeze în continuare când aude ”ok Google” în jur? De ce e mereu în alertă, analizând toate sunetele captate prin microfon?

Chestia asta se întâmplă pe orice smartphone care are Android 7 Nougat și Google Assistant și posibil și pe cele care au doar Google Now.

Gândiți-vă doar la faptul că acum Google Assistant a ajuns pe o grămadă de smartphone-uri și lumea a și început să se bucure la ideea că poate da mereu comenzi vocale smartphone-ului. Puțini se gândesc și mai departe, adică la ceea ce înregistrează smartphone-ul și la modul în care Google folosește informațiile acestea.

Ce poate fi mai simplu decât asta pentru spionarea în masă?

Folosiți cu încredere Android, că merită și e foarte fain!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep