HomeFeaturedFocusPe o piata wearable in crestere, Fitbit ramane lider cu vanzari cat...

Pe o piata wearable in crestere, Fitbit ramane lider cu vanzari cat Apple si Samsung la un loc

bits-wearablereport-tmagArticle

Privită dintr-o perspectivă personală piața wearable din 2016 pare să fi fost una neinteresantă, fără schimbări majore și fără niciun fel de salt tehnologic adevărat. Numai că cifrele (IDC) ne arată că piața a fost chiar una dinamică, în creștere unde în mod surprinzător (poate) Xiaomi se apropie vertiginos de primul loc iar actualul lider, Fitbit, deși vinde cât Apple și Samsung la un loc începe să aibă o poziție nesigură.

idc

Cifrele ne spun că în trimestrul 4 din 2016 s-au vândut 33,9 milioane de dispozitive wearable, 6,5 milioane fiind Fitbit, 5,2 milioane fiind Xiaomi, 4,6 milioane Apple și abia 1,9 Samsung, dupăa cele 2.1 ale Garmin. Dar numărul de dispozitive din categoria alții e însemnat: 13,6 milioane.

Uitându-ne la perioada similară din 2015, piața a crescut cu 6 milioane de unități și a avut și o dinamică interesantă, Fitbit pierzând 10%, Xiaomi câștigând 6% în timp ce Apple și Garmin au înregsitrat un recul.

idc2

Per total însă în 2016 s-au vândut peste 102 milioane de dispozitive wearable, față de aproape 82 milioane în 2015, deci o creștere de aproape 25%, încă extrem de puternică pe fondul unei aparente stagnări a tehnologiei.

Ceea ce este însă demn de reținut este că liderii – Fitbit și Xiaomi reușesc asta prin produse de health care și nu ceasuri smart. Piața a reacționat corespunzător la incapacitatea producătorilor de a dovedi că soluțiile smart watch sunt oportune și eficiente, dând câștig soluțiilor din categoria brățărilor de fitness.

După cum am spus și acum doi ani, zona health care este cea care va trage în continuare în sus piața wearable, reașezarea aceasta fiind normală. Cred că și în următoarea perioadă vom asista la o dinamică bună pe zona soluțiilor health care, chiar dacă ele, așa cum sunt acum, nu oferă încă motive suficiente de investiție. Urmează să vedem o reașezare și aici, cu produse care să ofere informații mai exacte despre sănătatea utilizatorilor și care să se integreze mai bine cu serviciile medicale.

Încă zona wearable mai are de crescut și va crește, dar nu așa cum se așteaptă utilizatorul final. Iar asta e de bine.

via BW

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep