HomeCloud & MobilityWindows Server merge de acum si pe CPU-uri ARM

Windows Server merge de acum si pe CPU-uri ARM

hinschu-office-700-100699500-large.3x2

După ce am văzut că Microsoft a ajuns să fie unul dintre principalii furnizori de cod pe Open Source, că SQL Server merge pe Linux, azi avem încă o chestie deosebit de interesantă: Windows Server merge pe sisteme ARM, un anunț deosebit de interesant.

Microsoft parteneriat-ul cu Qualcomm pentru zona de Windows 10 și acum vrea să aducă servere ARM pentru Data Center-ele proprii până la finalul anului pe un design  al proiectului Olympus (publicat anul trecut în Open Compute Project, unde este membru).

Qualcomm anunță că server-ele sale din gama Centriq 2400 vor motoriza platforma Microsoft Azure și că parteneriatul durează deja de ceva vreme, ingineri Qualcomm fiind în campusul Microsoft și contribuind la optimizarea codului Windows Server pentru sistemele Centriq 2400.

Nu trebuie să ne mire că parteneriatul merge acum și în zona de server-e după ce el a fost deja pornit pentru Windows 10 pe ARM.

Deocamdată Microsoft nu a zis nimic despre disponibilitatea soluțiilor Windows Server pe ARM pentru clienți, probabil că detalii suplimentare vor veni în curând.

via Qualcomm

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep