HomeMobileAndroidMegatest: Galaxy S8 Plus vs LG G6 vs HTC U Ultra vs...

Megatest: Galaxy S8 Plus vs LG G6 vs HTC U Ultra vs Huawei P10. Partea 1, dimensiuni si aspect

DSC_6202

Așa cum v-am obișnuit și în anii precedenți, odată cu venirea pe piață a seriei noi de flagshipuri Android, ne-am apucat de un megatest comparativ în care o să discutăm pe îndelete caracteristicile importante ale noilor aparate, preformanța lor și calitatea camerelor foto.

De asta asta avem în teste un Samsung Galaxy S8 Plus (primit prin programul Orange Smartphone Testers pentru bloggeri), un LG G6, HTC U Ultra blue și un Huawei P10. Apropo, dacă vreți să testați și voi S8 Plus, puteți face prin Orange Smartphone Testers pentru clienții Orange (detalii pentru înscriere se găsesc aici).

Pornim seria de articole din acest mega test cu o analiză a dimensiunilor și aspectului.

Să vedem:

Galaxy S8 Plus LG G6 HTC U Ultra Huawei P10
Lungime (mm) 159,5 148,9 162,4 145,3
Lățime (mm) 73,4 71,9 79,8 69,3
Grosime (mm) 8,1 7,9 8 7
Greutate (g) 173 163 170 145
Diagonală display (inci) 6,2 5,7 5,7 5,1
Material carcasa metal + sticlă metal + sticlă me metal
Protecție display Corning Gorilla Glass 5 Corning Gorilla Glass 3 Corning Gorilla Glass 5 Corning Gorilla Glass 5
Tip carcasă unibody unibody unibody unibody
Senzor amprentă da da da da
Scanner iris da nu nu nu
Protecție praf/apă IP68 IP68 nu nu

După cum puteți observa, Samsung Galaxy S8 Plus are cea mai mare diagonală a ecranului (6,1) și cu toate astea nu este cel mai mare aparat – HTC U Ultra, cu display de 5.7 inci este fizic mult mai mare decât S8 Plus.

De la stânga la dreapta: Samsung Galaxy S8 Plus, LG G6, HTC U Ultra și Huawei P10.

DSC_6196

Cel mai mic dintre aparate, Huawei P10 are și diagonala cea mai mică și este și cel mai subțire, respectiv cel mai ușor.

În zona inferioară, toate aparatele beneficiază de conectorul USB Type-C și fantele pentru difuzor, Huawei P10 și Galaxy S8 Plus au în zona inferioară și jack-ul audio.

De jos în sus: Samsung Galaxy S8 Plus, LG G6, HTC U Ultra, Huawei P10.

DSC_6213

Pentru ca în partea superioară, să regăsim microfonul, iar în cazul lui LG G6 și jack-ul audio. HTC U Ultra nu are jack audio, fiind primul Android care folosește ideea Apple cu sunet scos pe USB Type-C, în schimb pe zona superioară are ușița pentru acces la nanoSIM și microSD, la fel ca Galaxy S8 Plus.

De jos în sus: Samsung Galaxy S8 Plus, LG G6, HTC U Ultra, Huawei P10.

DSC_6215

Acum să vedem cum arată părțile laterale și începem cu cea stângă. S8 plus are butoanele de volum plus noutatea adusă de butonul hardware pentru lansarea asistentului digital Bixby, LG G6 are doar butoanele de volum, HTC U Ultra nu are niciun buton/fantă aici, iar Huawei P10 are slotul pentru acces la nanoSIM și microSD.

De jos în sus: Samsung Galaxy S8 Plus, LG G6, HTC U Ultra, Huawei P10.

DSC_6214

Pentru ca pe laterala din dreapta, să avem doar butonul de pornire/oprire pentru S8 Plus, fanta de acces la nanoSIM/microSD pentru LG G6, butoanele de volum și cel de pornire/oprire pentru HTC U Ultra și Huawei P10. Și pentru U Ultra și pentru P10 remarcăm finisajul striat pentru butonul de pornire/oprire, făcut așa în mod special pentru a oferi o aderență mai bună și a ajuta la identificarea lui mai rapidă când aparatul e folosit cu o singură mână.

DSC_6216

Și încheiem periplul cu partea din spate. Pentru Samsung Galaxy S8 Plus avem aceiași construcție ca la S7 edge, cu camera foto și LED-urile puse în zona centrală și apare nou senzorul de amprentă, mutat din partea frontală.

LG G6 are sistemul dual de camere foto, despărțite de LED și sub ele senzorul de amprentă în formă circulară. HTC U Ultra are un spate ce arată excepțional atunci când e curat, iar varianta pe albastru arată deosebit de bine. Pe el iese în evidență camera foto și sistemul de LED Flash.

DSC_6202

Huawei P10 are un aspect similar cu cel de pe iPhone, din metal, cu cele două camere și LED-urile FLASH puse pe banda superioară de pe spate, iar undeva pe mijloc avem logo-ul Huawei.

Toate aparatele sunt construite pe principiul unibody, fără capac care să ofere accesul la baterie.

Pentru S8 Plus carcasa este construită aproape identic cu cea de pe S7 edge, cu display curbat și marginea din spate curbată la rândul ei.

DSC_6200

LG G6 are o formă mai clasică, cu o bordură dreaptă, metalică în timp ce HTC U Ultra și Huawei P10 au la rândul lor o construcție cu bordură rotunjită.

HTC U Ultra și Huawei P10 au senzorul de amprentă pe partea frontală, chiar sub ecran. Dacă la HTC U Ultra avem și butoane capacitive, la Huawei P10 zona de lângă senzor este spațiu pierdut.

DSC_6199

Pentru S8 Plus și LG G6 nu avem niciun buton pe partea frontală, cele de navigație Android apar pe ecranul touch, în zona inferioară.

În aceste condiții mă bucură că văd că fiecare aparat are elemente unice de design care îl fac atractiv și îl evidențiază. E greu de ales unul pentru că toate sunt interesante. Huawei P10 pare cel mai rezistent, HTC U Ultra are finisaje excelente, LG G6 se ține foarte bine în mână și e ușor de folosit, iar ecranul masiv de pe S8 Plus îți ia ochii.

Deocamdată nu putem să dăm niciun fel de notă sau să facem vreo departajare clară între aparatele testate. Dacă voi aveți vreun preferat, așteptăm să îl nominalizați și să ne spuneți și de ce l-ați ales.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Eu prefer Huawei P10
    Și încetaţi sa mai ziceți ca huawei se ia dupa IPhone cu camera duală. Pentru ca din cate stiu Huawei a fost primul telefon cu camera duala adica cu Huawei P9 apoi IPhone a luat ideia cu camera duală.
    Huawei P9 a apărut prin martie, iar IPhone prin septembrie -octombrie. Deci nu Huawei are dusigne ca IPhone, ci din potriva!!!

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep