HomeMobileAndroidMegatest: Galaxy S8 Plus vs LG G6 vs HTC U Ultra vs...

Megatest: Galaxy S8 Plus vs LG G6 vs HTC U Ultra vs Huawei P10: care e cel mai bun Android al momentului?

DSC_6194

Ce alegeți între Samsung Galaxy S8 Plus, LG G6, HTC U Ultra și Huawei P10? Sunt cele mai noi și cele mai puternice flaghsip-uri Android ale momentului și noi le-am aut în exclusivitate și le-am analizat în detaliu pentru a vă spune care e cel mai bun. Am avut 10 zile în care ne-am jucat intens cu ele, le-am întors pe toate fețele și le-am supus la o grămadă de teste. Ce a ieșit, vedeți mai jos.

1. Am început cu comparația de design și specificații

Unde v-am arătat cum arată aparatele puse unul lângă celălalt și care sunt specificațiile tehnice. Vă recomandăm să parcurgeți articolul de aici.

DSC_6199

2. Display

Pe urmă am discutat despre display-uri, le-am comparat în soare și am văzut ce diferențe există între ele la nivel de reprezentare a culorilor. Articolul poate fi consultat aici.

DSC_6196

3. Performanța

În mod normal a urmat performanța, test în care am pus la treabă smartphone-urile ca să vedem cine e mai bun. Detaliile pot fi găsite aici.

DSC_6201

4. Autonomie

Extrem de important ni s-a părut capitolul autonomie, motiv pentru care am măsurat autonomia fiecărui aparat în parte. Rezultatele sunt aici.

Intro_autonomy

5. Camera foto

Iar la final am testat așa cum trebuie camerele foto. Am început cu pozele de zi (aici găsiți rezultatul testului) și am continuam cu cele noapte (low light) pentru care găsiți aici imaginile și analiza.

DSC_6205

6. Concluzie

Acum, după ce am parcurs toată bateria de teste, pe baza unor aprecieri subiective și obiective, putem să vedem și cine este câștigătorului testului.

Probabil că deja aveți un preferat și indiferent ce vor zice cei din jurul vostru, nu vă veți schimba opinia. Este foarte bine, pentru că oricare dintre cele patru smartphone-uri își face treaba foarte bine.

Și pentru că orice analiză trebuie să aibă în vedere și prețurile smartphone-urilor, haideți să vedem despre ce vorbim, pe baza ofertei Orange:

Smartphone Pret Orange la liber
Samsung Galaxy S8 Plus 835 EUR
LG G6 probabil undeva in jur de 730 EUR
HTC U Ultra 749 EUR
Huawei P10 575 EUR

În aceste condiții, cel mai bun raport preț/calitate îl are Huawei P10. Se comportă foarte bine la nivel de performanță, are un design elegant, autonomia este în regulă iar la poze își face treaba.

Huawei10_portraitmode

Însă dacă vreți un cel mai bun, care să combine performanța, cu un aspect deosebit, un super display, autonomie mare și poze foarte bune (plus un preț pe măsură), atunci răspunsul este unul singur: Samsung Galaxy S8 Plus este până acum cel mai bun flagship Android. El este oficial câștigătorul testului nostru pentru punctajele obținute la performanță, autonomie, display și cameră foto.

DSC_6288

O mențiune specială merge către LG G6 ce reușește să facă o figură excelentă în ceea ce înseamnă calitatea display-ului (mai ales faptul că a introdus conceptul de display 18:9 pe smartphone), performanța în utilizare zilnică, dar mai ales calitatea pozelor. Aceia dintre voi care nu sunt impresionați de design-ul și aspectul lui Samsung Galaxy S8 Plus au în LG G6 o soluție solidă, elegantă și performantă.

DSC_6351

HTC U Ultra rămâne cu un aspect deosebit și meritul de fi reîncercat să readucă sistemul dual display în atenția utilizatorilor într-un smartphone cu o carcasă ce combină sticla cu o nuanță impresionantă de albastru. Are cel mai curat Android 7 Nougat dintre cele patru aparate testate și se comportă foarte bine în utilizarea normală, făcându-și treaba fără reproș. Și la camera foto stă bine.

DSC_6206

Câștigător: Samsung Galaxy S8 Plus

Cel mai bun raport preț/performanță: Huawei P10

 

Voi ce alegeți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

10 COMENTARII

  1. […] Așa cum v-am obișnuit deja, în fiecare primăvară pornim MEGATEST-ul dintre cele mai bune smartphone-uri ale momentului și analizăm în detaliu ”giganții” momentului: HTC U11+ vs Sony Xperia XZ2 vs iPhone X vs Huawei P20 Pro vs Samsung Galaxy S9+ și să îl alegem pe cel mai bun. Ne-am propus ca în perioada următoare să studiem cu atenție design-ul, dimensiunile, display-ul, autonomia, viteza și performanța camerei foto/video (pe zi și noapte) pentru fiecare dintre aparate și putem face asta mai pe îndelete pentru că testăm noul flagship Huawei P20 Pro venit de la Orangeprin programul Orange Smartphone Tester, care o să stea la noi aproape trei săptămâni. […]

  2. S8+.
    Huawei P10 nu are ce cauta aici. Doar daca este o versiune P10+ cu ecran mai mare, ceva de 5.5 inch.
    Si ar mai fi o parere legata de testul foto. Cu lupa uitandu-ma, in cateva cazuri nu am ajuns la concluziile tale. Pareri si opinii. Mie mi s-a parut mai mult o serie de articole care sa scoata in fata Huawei-ul si LG-ul.
    Oricum interesant si o lectura placuta.

    • @Nicki
      Poza a ieșit tremurată – poate că ar fi trebuit să stau puțin mai mult. În conditțiile în care pozele făcute cu celelalte aparate au ieșit bine în același timp, în situație similară, nu prea am ce sa mai fac. Pâna la urmă face parte tot din test si timpul în care e realizată fotografia.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep