HomeFeaturedFocusVideo: cum arata si cum functioneaza noul manager de ferestre CShell pe...

Video: cum arata si cum functioneaza noul manager de ferestre CShell pe Windows 10 Mobile

Anunțat deja de ceva vreme, managerul de ferestre din Windows 10 (adică CSHELL) poate fi văzut în sfârșit în acțiune via acest material video realizat de Windows Central.

CShell vine de la Composable Shell for Windows 10 and Windows 10 Mobile este un nou manager de fișiere care permite interfeței să se ajusteze automat la tipul și orientarea display-ului. În principiu face același lucru ca și interfața originală Windows lansată odată cu versiunea 8, are însă avantajul că acum, indiferent dacă avem PC sau dispozitiv mobil, interfața va arăta identic.

Uitați:

Această interfață e deja în Windows 10 și din următorul build de Windows 10 Mobile o să o putem să o folosim și pe Mobile și în Windows 10 Continuum for Phones – în sfârșit vine și opțiunea de folosire a mai multor ferestre pe ecranul Continuum.

Vine și integrarea Action Center-ului din Windows 10 de pe PC pe mobil și tablete, ecranul principal poate fi personalizat exact la fel ca pe PC, cu tile-uri de diferite dimensiuni.

Încă nu se pot rula aplicații x32 pe Windows 10 Mobile sau via Continuum, însă e un pas înainte. Aplicațiile UWP rămân disponibile și funcționează exact la fel.

În materialul video de mai sus vedem și că mutarea aplicațiilor multiwindow merge încă destul de greu, ce vedem este o implementare incipientă. Promisiunea există.

Să vedem ce urmează!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep