HomeFeaturedFocusPopularul program Paint e pe cale sa fie scos din urmatoarea versiune...

Popularul program Paint e pe cale sa fie scos din urmatoarea versiune de Windows 10, in locul sau avem deja Paint 3D

paint_Dead

După mai bine de 30 de ani de activitate popularul program de editare foto din Windows, adică Paint, a ajuns să fie marcat de Microsoft ca ”deprecated” și sunt șanse mari să nu mai facă parte din sistemul de operare Windows 10. Odată cu lansarea următoarei versiuni de Windows 10, adică Fall Creators Update, Paint dispare și va fi înlocuit de varianta mai modernă, Paint3D (Disponibilă deja în Windows 10 Creators Update).

Se mai încheie o eră în ceea ce înseamnă aplicațiile Microsoft și e momentul să ne uităm înainte. În mod cert unora o să le pară rău (eu încă folosesc Paint pentru operațiile simple de editare a pozelor pentru site), alții vor fi foarte fericiți. Timpul nu cruță pe nimeni, cu atât mai puțin programele de calculator.

Paint a apărut odată cu Windows 1, adică în noiembrie 1985 și a rămas interesant de-a lungul vremii, drept un mic editor cu funcții simple, găsit gratuit sub Windows. În 2017, odată cu creșterea importanței zonei 3D, centrată pe folosirea unui stylus și mai nou a HoloLens, Paint3D e evoluția firească a anticului Paint.

Paint nu este singura aplicație marcată de Microsoft ca fiind ”deprecated”. Alături de Paint mai avem și PowerShell 2.0 plus câteva funcții de securitate mai vechi.

Încă nu e clar momentul în care Paint și PowerShell vor fi eliminate din Windows, dar sunt șanse mari ca acest lucru să se întâmple repede.

Aici puteți consulta lista aplicațiilor care vor fi scoase/marcate ca ”deprecated” în Windows 10 Fall Creators Update.

UPDATE: Intre timp Microsoft ne-a lamurit, Paint iese din Windows si va ajunge in … Windows Store, ca aplicatie UWP, gratuita! detalii aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep