HomeFeaturedFocusGoogle va plati 3 miliarde de dolari pentru a ramane principalul motor...

Google va plati 3 miliarde de dolari pentru a ramane principalul motor de cautare in iOS

Aceasta este valoare pe care o va încasa Apple de la Google pentru a păstra Google ca motor de căutare implicit în iOS. Adică pe toate iPhone-urile și iPad-urile care vor vedea lumina zilei în următorii trei ani. Este o valoare de trei ori mai mare decât contractul precedent, care a fost semnat între cele două părți tot pe o perioadă de trei ani. Chiar și așa, afacerea nu este încă sigură, oricând pot apărea fricțiuni între cele două companii.

Court documents indicate that Google paid Apple $1B in 2014, and we estimate that total Google payments to Apple in FY 17 may approach $3B.

În ciuda faptului că aproape jumătate din veniturile realizate de Google din motorul său de căutare sunt generate de pe dispozitive iOS, Google poate decide că motorul său de căutare este suficient de popular încât să fie căutat de utilizatorii de iOS chiar dacă nu este oferit implicit de Apple. S-a întâmplat și cu alte aplicații Google, hărțile spre exemplu, iar efectul resimțit de Google în momentul în care Apple a scos Google Maps de pe dispozitivele sale și au înlocuit aplicație cu Apple Maps, nu a fost atât de dramatic pe cât se așteptau unii.

S-ar putea totuși ca Google să nu fie dispusă să își asume aceste riscuri, așa că va fi extrem de interesant de urmărit ce se va întâmpla în perioada următoare.

via CNBC

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep