HomeFeaturedFocusSony a prezentat oficial modelele Xperia XZ1 si XZ1 Compact

Sony a prezentat oficial modelele Xperia XZ1 si XZ1 Compact

Un alt moment pe care l-am ratat, dar pe care nu îl putem ignora este lansarea de XZ1 și XZ1 Compact a celor de la Sony. Două telefoane care duc mai departe designul consacrat, dar cu îmbunătățiri pentru o rezistență mai mare (s-a trecut la o construcție din două piese – display și carcasă – de la una cu componente) și care se aliniază din punct de vedere tehnic cu vremurile actuale.

Xperia XZ1 propune un display full HD de 5,2 inchi protejat cu Gorilla Glass 5, combinat cu chipset-ul de top Qualcomm Snapdragon 835 (octa-core până la 2,34 GHz) și cu o memorie RAM de 4 GB. Stocarea internă de 64 GB poate fi extinsă prin microSD în cazul ambelor versiuni (atât cea single-SIM, cât și cea dual-SIM, când cardul folosește al doilea slot de SIM).

O cameră foto principală cu senzor de 19 megapixeli, una frontală de 13 megapixeli, un senzor pentru citirea amprentei digitale integrat în butonul lateral de power și un Android 8.0 Oreo, precum și certificarea IP68, dar și un acumulator de 2700 mAh și câteva funcții audio (S-Force Front Surround, Clear Audio+ sau DSEE HX) sunt detaliile care merită evidențiate.

Xperia XZ1 Compact este un adevărat compact, în toată puterea cuvântului și ne arată că Sony a mai făcut astfel de telefoane și în trecut. Nu face rabat absolut deloc la nivel de specificații tehnice, cu două excepții neesențiale. Una este la nivel de ecran, evident, care acum este de 4,6 inchi și rezoluție doar HD și cealaltă la nivel de cameră foto frontală, care acum are doar 8 megapixeli. Restul specificațiilor rămân neschimbate și ne arată o mică bestie pusă pe fapte mari.

Carcasa metalică a lui Xperia XZ1 a fost înlocuită cu una de plastic compozit, dar s-au păstrat certificările IP68.

Nu se cunosc deocamdată detalii comerciale, deși Sony a anunțat că terminalele vor deveni disponibile după jumătatea lunii septembrie.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep