HomeFeaturedFocusPentru ca Apple i-a permis, Uber inregistreaza activitatea utilizatorilor de iPhone chiar...

Pentru ca Apple i-a permis, Uber inregistreaza activitatea utilizatorilor de iPhone chiar si atunci cand aplicatia e inchisa

uber

Da, aveți încredere în Apple. Și în Uber. Dar să știți că Uber v-a înregistrat activitatea de pe telefon chiar și atunci când nu foloseați aplicația, pentru că Apple i-a permis asta. Cum? Destul de simplu: după cum spune Will Strafach aka celebrul @chronic de pe Twitter, Apple are o opțiune specială în iOS prin care poate înregistra tot ceea ce se întâmplă pe ecran și a permis Uber să facă asta. Până acum se știa că o folosesc doar ei.

De ce? Încă nu se știe exact. Oficial e vorba despre strângerea de informații pentru a optimiza aplicația Uber de Apple Watch. În realitate încă nu se știe cu siguranță.

Will Strafach spune și că nu a găsit în Apple Store nicio altă aplicație cu asemenea permisiuni, chestie ce face și mai suspectă posibilitatea Uber de înregistra comportamentul utilizatorilor – vă dați seama că Apple nu a permis asta din greșeală, nu?

Din păcate pentru Uber nu e prima dată când apar probleme de acest gen, care pun sub semnul întrebării modul în care are acces și folosește datele personale. Vă aduceți aminte că anul trecut același Uber a fost prins că urmărește locația utilizatorilor și după ce aceștia nu mai foloseau aplicația.

În concluzie, gândiți-vă bine dacă mai vreți să folosiți aplicația Uber, cel puțin pe iOS.

via TNH

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Salut!In articol scrii despre faptul ca Apple perminte colectarea de date prin Uber atunci cand aplicatie e inchisa!De ce nu spui ca si windows 10 colecteaza informatii la greu,fara acceptul nostru,asa mi se pare corect!Am fost utilizator de telefon cu sistem de operare windows,acum am un Huawei p10 lite!

    • De ce compari mere cu pere? Pe WIndows 10 poti bloca datele ingregistrate de Microsoft. Si Apple si Google fac asta pe iOS/Android, dar nu iti permit sa intervii cu nimic.
      Problema e ca Apple da drepturile astea si unui tert.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep