HomeFeaturedFocusSpotify se lanseaza si in Romania la final de noiembrie

Spotify se lanseaza si in Romania la final de noiembrie

spotify

Citeam azi la Cristi că în foarte scurt timp serviciul Spotify va fi disponibil și în România. Undeva spre sfârșitul lunii, poate chiar pe 28 noiembrie, România va fi adăugată pe lista ce cuprinde acum 60 de țări unde se poate asculta muzica via streaming audio pe internet. Spotify a pornit acum 9 ani în Suedia și de atunci are peste 140 de milioane de utilizatori activi, lunar și peste 30 de milioane de piese audio în colecție.

Acum vreo 5 ani, când am stat mai mult în SUA mi-am făcut și eu cont pe Spotify și m-am putut bucura de muzică direct pe smartphone (împreună cu un abonament generos de date), de atunci am mai ascultat doar când am ieșit din țară prin vacanță, destul de rar printr-o conexiune VPN către SUA (via Opera sau Hotspot Shield).

Sunt două lucruri ce mi-au plăcut extrem de mult: faptul că poți avea client Spotify pe un dispozitiv media player și nu mai ai nevoie de smartphone/PC/tabletă ca să asculți și modul inteligent prin care erau selectate piesele audio atunci când îți creezi un post de radio bazat pe un anume gen de muzică sau formație/piesă.

Sunt curios ce tip de conținut va fi disponibil și în România. Sper să nu fie un fiasco similar cu Netflix-ul localizat.

Stați cu ochii pe site-ul Spotify (sau aplicația de smartphone) ca să vedeți ce și cum.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

6 COMENTARII

  1. Deci citeai la Manafu ca se lanseaza in noiembrie, dar tu scrii ca se lanseaza in octombrie? Cum vine asta?
    Netflix in Ro fiasco din punctul… tau de vedere? Ca in jur ma uit si vad cata lume e entuziasmata, inclusiv din anturajul meu, o parte dintre cei care isi luau filme/seriale de pe torrent sau popcorn time acum au trecut in legalitate cu Netflix.
    PS: sistemul de captcha da rateuri, uite ce mi-a aparut https://i.imgur.com/kvuIIS6.png

    • Eroare in titlu, mersi de sesizare.
      Da, punctul meu de vedere. Instalat, folosit primele luni, renuntat la el pe motiv ca nu am avut acces la serialele noi difuzate in SUA, colectia de filme era minimala.
      Ca discutie paralela, si multi cunoscuti de ai mei se bucura de Netflix, dar abia dupa ce au partajat 4 insi un abonament de … 10 EUR.

      • Pai parca atunci cand ai preturi pt Ro, gen 2-4 EUR de om/luna, lucrurile se vad mai bine si toata lumea e fericita, nu? Deci brusc serviciul e ok si lumea devine entuziasmata in loc de fiasco. Oare unde e Netflix acum in Ro, dpdv al numarului de utilizatori se poate considera un esec sau un succes?

        Si pe-afara e aceeasi situatie, family plans sunt folosite peste tot, lumea foloseste family plans si la Netflix si la Google Music si la Google Play si la Apple Music, Spotify, Office 365. De-asta si sunt facute aceste family plans, ca sa ajunga si la userii care nu vor/pot/sunt dispusi sa plateasca pretul intreg ci doar o fractiune. Faptul ca exista family plan in Ro pt Netflix inseamna ca ei au dorit asta. De ex, pt Google Play inca nu exista pt Ro acest family plan.

        • Chiar si privind romaneste, cu planul de familie impartit intre prieteni (care numai plan de familie nu mai e), ca doar suntem in Romania, tot nu mi se pare ca Netflix-ul localizat este ce trebuie. In mod evident, unii nu vor fi de aceiasi parere cu mine si asta e ok.
          Da, iti dau dreptate ca daca nu vroiau sa lase oamenii sa imparta abonamentul, nu il lansau – cred ca au ajuns la concluzia ca mai bine sa ia ceva bani, decat sa nu ia deloc. E o directie buna, incearca sa educe piata si poate ca vor reusi.
          Dar discutia a plecat din alta perspectiva – cea a continului si nu neaparat cea a pretului. Ca aici e buba, ca sa zic asa. Fix la fel cum se intampla si cu produsele ”europene” ajunse in Romania, la preturi de Europa de Vest si la calitate de Est, cred ca si Netflix are o abordare similara: va dam, dar nu tot. Despre asta vorbesc si sper sa nu se intample si in cazul Spotify.
          Nu mai e mult si o sa vedem.

          • Am inteles ca nu e ce trebuie *pentru tine* si asta e ok. Nu trebuie sa fie pentru tine sau pentru mine, e suficient sa fie cat de cat asemanator cu ce e pe-afara (unde nici acolo nu e pentru oricine, in mod evident).
            Plan de familie… pai nu e de familie, ca nu-ti cere nimeni nici buletinele, nici dovada ca fiecare e ruda sau membru din familia ta, sau dovada ca stau cu tine in aceeasi casa – dupa cum ziceam si mai sus acest “family plan” (denumire inventata pur in scop de marketing) este pentru cei care nu vor/nu pot/nu sunt dispusi sa plateasca pretul intreg de subscription si se practica de ani de zile in mai multe industrii de genul asta (pe-afara, ma refer, caci in Ro sunt prea putine exemple). Nu iti permiti Office 365 sau nu vrei sa platesti 400 lei/an ca sa folosesti Office? No problem, te combini cu 2-4 vecini, amici, colegi de munca sau pur si simplu necunoscuti gasiti pe internet (nu te restrictioneaza nimeni) si platiti fiecare doar o fractiune din pret. Nu e ceva conceput pentru Romania, nu e doar pentru saraci sau ca sa educe pe cineva, pur si simplu asa functioneaza aceste industrii, ei doar incearca sa aiba cat mai multi clienti si incaseze banii pe care fiecare client e dispus sa-i plateasca (pare unfair ca unul sa plateasca 2 eur iar altul 10 eur pt acelasi serviciu, dar in principiu cam asa functioneaza acest business) – cu asta se lauda toti, X zeci/sute de milioane de clienti platitori global, nu conteaza cat plateste fiecare, doar numarul lor.
            Continut, acolo e problema cu detinatorii de drepturi si cu cat sunt ei de deschisi sa isi licentieze programele pentru tarile sarace. Intr-adevar, multe chestii “not available in Romania” la Netflix, dar asta in mare parte din cauza reputatiei noastre de a nu plati pentru copyrighted content.
            Daca ai fi urmarit ce se intampla cu celelalte servicii de streaming pe piata din Romania, cred ca ai fi avut o alta parere – nu e vorba despre vreo diferenta in catalogul de melodii disponibile pentru Ro la gigantii prezenti la noi (Apple Music / Google Music), astia au intregul catalog de muzica si pt Ro — e putin probabil ca tocmai Spotify sa vina cu un catalog restrans la noi.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep