HomeFeaturedFocusIn build-urile Preview de Redstone 4 Microsoft introduce o fereastra de cautare...

In build-urile Preview de Redstone 4 Microsoft introduce o fereastra de cautare similara Spotlight

Screenshot-53-800x533

În cel mai recent build Windows 10 Insider Preview 17040 Microsoft a introdus o fereastră de căutare similară cu cea Spotlight de pe MacOS, numai că nu este disponibilă direct. Dacă creați manual secțiunea Override în HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search\Flighting\, iar în interiorul ei o cheie DWORD “ImmersiveSearch” cu valoarea 1, vă reporniți sistemul și apoi apăsați pe icon-ul Cortana, veți fi întâmpinați de o fereastră de căutare similară cu ea din Spotlight, construită în Fluent Design:

image

Apare pe mijlocul ecranului și vă oferă opțiunile standard de căutare. Deocamdată această funcție nu a fost anunțată de Microsoft așa că mai mult ca sigur e în stadiu incipient, cu un nivel scăzut de funcționalitate și probabil cu multe bug-uri.

Încă nu sunt sigur că transformarea modului de căutare de pe Windows într-o interfață MacOS e o idee bună – folosesc deja Spotlight pe MacOS, nu sunt înnebunit după acest mod de afișare a rezultatelor. Dacă Microsoft ”împrumută” funcționalitatea probabil că are și un motiv să facă asta, mă gândesc că are legătură cu un mod mai amplu de prezentare a rezultatelor.

Oricum, e bine că vedem chestii noi în versiunile Insider Preview și că Microsoft încă vrea să schimbe chestii în Windows 10.

Nu credeți?

via ars

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep