HomeFeaturedFocusVanzarile de ochelari VR au depasit pentru prima data 1 milion de...

Vanzarile de ochelari VR au depasit pentru prima data 1 milion de unitati!

VR_headset (2)

Anul acesta s-a înregistrat un progres major în ceea ce înseamnă vânzările de ochelari VR, pentru prima dată numărul de unități vândute a trecut de 1 milion de bucăți și se pare că piața e în continuă creștere. Primii trei competitori sunt Sony, Oculus și HTC, cu 490000 PlayStation VR, 210000 Oculus Rift și 160000 de Vive VR. Împreună, acești trei producători au avut 86% din totalul unităților vândute în trimestrul al treilea din 2017.

vr_headset

Aceste date sunt furnizate de către Canalys, una dintre companiile ce realizează studii de piață pe zona de tehnologie.

Ce e interesant este că atât Oculus cât și Vive au reușit creșteri în condițiile în care prețul aparatelor nu e unul tocmai mic. Pentru Rift, promoția la 399 USD a însemnat un salt semnificativ în vânzări, cu prognoze bune pentru la anul vizavi de Oculus Go la 199 USD.

În zona asiatică, cultura specifică Japoniei în ceea ce înseamnă jocurile, a ajutat la adopția VR-ului, mai ales că avem deja jocuri precum Doom, Skyrim sau Gran Turismo ce pot fi experimentate în VR.

Totodată intrarea Microsoft pe zona VR cu Windows Mixed Reality va avea un efect benefic în 2018, având în vedere că zona de aplicabilitate ajunge ușor și în educație sau health care. În plus, companii precum HP, Lenovo, Acer, Asus și Dell au deja produse VR pentru Windows Mixed Reality.

Viitorul sună interesant pentru că deja pare să se fi trecut de simplele soluții VR gen Google Cardboard sau Samsung Gear către produse mai complexe, unde elementele tridimensionale sunt mult mai intense.

Rămâne însă de văzut dacă nu cumva partea VR, pe care de mult o așteptăm în main stream, să nu fie o bulă similară 3D-ului de pe televizoare.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep