HomeCloud & MobilityVisual Studio Live Share introduce elementele de colaborare pentru developeri, in timp...

Visual Studio Live Share introduce elementele de colaborare pentru developeri, in timp real

live-share

Un al doilea anunț extrem de important făcut azi de Microsoft la conferința virtuală Connect(); este cel legat de introducerea opțiunii Live Share în Visual Studio. Așa cum intuiți, prin intermediul ei, colaborarea între echipe de dezvoltatori aflate la distanță devine mult mai simplă.

Colaborarea în ceea ce privește analiza și scrierea codului este un lucru esențial pentru programatori, iar odată cu Live Share, devine mult mai simplă, eliminând granițele legate de locația fizică în care funcționează echipele de developeri în cadrul companiilor ce produs software. La fel cum e posibil să se lucreze în paralel pe un document Word via Sharepoint, acum se poate face așa ceva pe bucăți de cod, direct din Visual Studio.

Deocamdată va funcționa în Visual Studio și Visual Studio Code (doar pentru JavaScript, TypeScript și C#) și va permite chiar și debugging-ul proiectelor, cu tot cu analiza variabilelor. Ambii participanți la sesiunea Live Share au același nivel de control, în paralel, pe proiect. Ce e și mai interesant este că va fi posibil să se folosească Live Share și cross-platform, de pe Windows cu Visual Studio iar pe MacOS cu Visual Studio Code.

Anunțul de azi are o importanță la fel de mare ca și introducerea Intellisense, opțiunile deschise fiind la fel de largi.

Există însă și un punct mai puțin îmbucurător: stadiul actual al dezvoltării Live Share este incipient și nu avem încă nici măcar o versiune Preview. Va veni în curând.

Sunt foarte curios să o testez în mediul de dezvoltarea enterprise, mai ales că fac parte dintr-o echipă de developeri cu membri în mai multe locații.

via MS

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep