HomeFeaturedFocusWindows 10 Insider Preview Build 17040 for PC lansat in Fast Ring....

Windows 10 Insider Preview Build 17040 for PC lansat in Fast Ring. Aflati ce e nou!

w10_insider

Săptămâna trecută Microsoft a mai lansat în Fast Ring un build de Windows 10 Insider Preview cu câteva elemente noi și multe bugfix-uri pentru versiunea precedentă. Ce aduce nou, vedeți mai jos.

Odată cu build-ul 17040 e posibil ca utilizatorii ce au sisteme capabile să redea conținut HDR au și posibilitatea să modifice setările din “HDR and advanced color settings” de la Settings > System > Display.

7bc0b8a817c8a700f00dc3ecfa4cebb0

Apar noi elemente în secțiunea Ease of Access Settings pentru personalizarea setărilor legate de modul în care arată cursorul și pointer-ul pe sisteme touch. Totodată e introdusă funcția de shape-writing pe tastatura touch, în modul wide.

9ab5674216cdf1d68b03bc72f3eae210

Tot legat de touch, pentru recunoașterea scrisului (apropo, limba română este suportată) sunt introduse noi funcționalități pentru gesturi.

În rest acest build vine cu multe bugfix-uri, inclusiv cu optimizarea build-ului să meargă și pe sisteme AMD. Detaliile complete sunt aici.

Din păcate sunt ceva probleme: Cortana s-ar putea să aibă probleme, anumite jocuri nu merg, aplicațiile Mail, Cortana, Narrator sau Media Player s-ar putea să nu poată fi regăsite/utilizate (detalii de remediere găsiți aici – https://aka.ms/Rsrjqn) și e posibil să fie probleme și cu accesul la fișierele din OneDrive.

Acest build pare destul de stabil, dacă vreți să vedeți ce și cum, dați-i drumul și instalați-l. Ca fapt divers, veți găsi primele semne legate de Windows Timeline, funcție ce încă nu e implementată complet.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep