HomeMobileAndroidBackdoor descoperit si in smartphone-urile Archos cu Android

Backdoor descoperit si in smartphone-urile Archos cu Android

archos

Dacă folosiți cumva vreun smartphone Archos, atunci ar fi bine să citiți cu atenție ceea ce urmează. În urmă cu ceva vreme vă spunem că pe aparatele OnePlus a fost descoperit un backdoor, ”uitat” chipurile acolo în procesul de dezvoltare de software, același backdoor sub forma aplicației EngineerMode (ce poate fi folosită pentru colectarea invizibilă de date de pe smartphne) a fost descoperit și pe aparate Archos, în speță pe modelul 40 Power. Informația ne vine de la același cercetător care a descoperit tărășenia și în cazul OnePlus.

image

Baptiste, cel din spatele pseudonimului Elliot Alderson (celebru din serialul TV Mr Robot) pe Twitter, spune că e foarte posibil ca ceva similar să existe și pe alte aparate Android, în speță modele ieftine produse în China. Dacă în cazul OnePlus, producătorul a anunțat (destul de repede) că va oferi un update ce va șterge EngineerMode, pentru Archos lucrurile nu stau deloc așa.

În mod normal poate că ar trebui să ne ridicăm întrebarea firească: câte alte aparate mai au așa ceva? Nu m-ar surprinde deloc să văd că și modele vândute sub branduri românești beneficiază de același ”feature” ascuns.

via AA

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep