HomeMobileAndroidGoogle Assistant ajunge si pe milioanele de aparate Android cu Marshmallow

Google Assistant ajunge si pe milioanele de aparate Android cu Marshmallow

assistant

După aproape un an și jumătate de la lansarea oficială, asistentul digital Google Assistant ajunge și pe sutele de milioane de aparate ce funcționează încă cu Marshmallow. Știți deja că de cele mai multe ori funcțiile noi, faine, date de Google în noile versiuni de Android nu ajung aproape niciodată și pe versiunile mai vechi. De săptămâna asta lucrurile par să se fi schimbat și Google Assistant poate să fie acum folosit și pe modelele de smartphone-uri și tablete ce funcționează cu Android Marshmallow.

După datele furnizate chiar de Google, doar 0,5% din numărul aparatelor aflate pe piață au cea mai recentă versiune de Android (8 Oreo), cele mai multe sunt cu Android Marshmallow – 29,7% mai exact, lansat acum doi ani. Pe locul 2 se află aparatele cu Android Lollipop (26,3%), versiune și mai veche de Android pe care Google Assistant începe să poată fi folosit de astăzi.

În acest context poate că nu ar trebui să ne surprindă decizia Google de a oferi Assistant și către Android Marshmallow și Lollipop – decizia este normală, Google are nevoie de cât mai multe surse care să ofere informații pentru antrenarea AI-ul din spatele Google Assistant, așa că piața Marshmallow este cât se poate de atractivă.

Și mai e un motiv: bătălia pe piața asistenților virtuali e în creștere – Alexa, Siri, Cortana sunt pe piață și încearcă să își facă loc în viața noastră. Alexa conduce de departe la capitolul utilitate, Cortana și Google Assistant încearcă să stea pe aproape iar de Siri se folosesc doar cei mai înfocați fani Apple.

Dacă nu ați primit încă update-ul, verificați manual update-urile din Play Store pentru Google Services. Și mai e ceva – Google Assistant merge doar pe limba engleză, așa că va trebui să aveți setările de limbă puse pe engleză, la fel și cele regionale ca să vă puteți bucura de Google Assistant.

via Google

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep