HomeCloud & MobilityInvitatie la Hour of Code: invatati sa programati primul vostru joc, printr-un...

Invitatie la Hour of Code: invatati sa programati primul vostru joc, printr-un nou tutorial Minecraft

hourofcode

Ca în fiecare an, în perioada 4-10 decembrie, vă invit la deja tradiționalul eveniment Hour of Code” în care puteți să faceți primii pași în programare folosind o interfață grafică și niște tutoriale ușor de înțeles.

Avem deja peste 1,8 milioane de utilizatori din România care au participat la Ora de programare. Evenimentul se desfășoară la scară internațională și dacă încă nu ați făcut măcar un curs, vă încurajez să faceți asta și să le spuneți și cunoscuților, în special copiilor.

În perioada următoare și mai cu seamă pentru copiii noștri, a ști să programezi nu mai este doar un moft, va fi o necesitate. Cu cât le vom da mai repede instrumentele și cunoștințele de a face asta, cu atât le va fi mai ușor să se descurce în economia viitorului.

Pe de altă parte, dacă părinții sau bunicii voștri vor să încerce ceva nou, invitați-i și pe ei. Ora de programare e deschisă și pentru ei.

Tot ce trebuie să faceți este să mergeți pe site-ul https://hourofcode.com/ro/learn și să vă alocați o oră în care să parcurgeți unul dintre tutorialele disponibile acolo.

Recomandarea mea este să încercați noul Minecraft, unde veți folosi blocuri de coduri pentru a-l conduce pe Steve sau pe Alex într-o aventură prin lumea Minecraft. E ușor, distractiv și accesibil.

De ce să nu încercați? Provocarea din acest an se numește Hero’s Journey și se folosește (ca de obicei) de engine-ul Minecraft și mediul vizual de programare Scratch ca să vă introducă în lumea programării folosind grafica Minecraft.

Practic ajungeți să vă jucați creându-vă propriul joc.

image

Detaliile sunt aici.

Spor!

Și nu uitați, dați-le de știre și prietenilor, copiilor sau părinților/bunicilor.

Merită.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep