HomeFeaturedFocusStiati ca in Windows 10 FCU aveti preinstalat client si server SSH?...

Stiati ca in Windows 10 FCU aveti preinstalat client si server SSH? Sa va arat cum se face.

windows10_sshWindows 10 Fall Creators Update are preinstalat un client și server SSH, bazat pe OpenSSH pentru conectarea securizată într-un shell. Numai că nu este activ implicit și puțini utilizatori știu lucrul acesta. Astăzi continui seria de articole dedicate chestiilor faine din Windows 10 FCU, mai puțin cunoscute de utilizatori prin a vă arăta cum să activați și să folosiți SSH direct în shell-ul Windows 10.

OpenSSH în Windows 10 FCU este disponibil sub forma unei opțiuni ce trebuie activată manual – adică trebuie să porniți meniul Optional features și de acolo să identificați clientul și serverul SSH, pe care să le instalați.

openssh

E simplu și mai ales gratuit. În câteva secunde puteți să activați SSH-ul pe Windows 10 FCU (versiunea 1709).

openssh_server
După ce s-a descărcat și instalat, SSH poate să fie folosit fie pornind o sesiune Command Prompt cu drepturi de Administrator, fie dintr-un PowerShell cu drepturi similare.

image
Cine avea instalat și folosea Windows Subsystem for Linux probabil că folosea deja SSH sub Windows 10 direct din linia comandă. Similar, utilizatorii Power User se bazau pe PuTTY pentru a putea folosi conexiuni SSH direct din Windows 10.

Prezența OpenSSH client și server ca un addon de Windows 10 e un pas înainte în ceea ce înseamnă funcționalitatea, mai ales că prin accesarea lui via PowerShell se pot simplifica multe operații de conectare remote. Sunt sigur că mulți vor aprecia acest mic addon.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep