HomeCloud & MobilitytuServ: cum explorezi digital scena unei crime cu ajutorul HoloLens

tuServ: cum explorezi digital scena unei crime cu ajutorul HoloLens

tuservscenario_bm

Continui seria de articole în care discutăm despre aplicațiile ce pun în valoare potențialul ochelarilor HoloLens de a îmbina într-un mod ingenios și extrem de util lumea reală cu cea virtuală, cu o altă aplicație: tu Serv. Este dezvoltată de către Black Marble, membră a Microsoft HoloLens Mixed Reality Partner Program (MRPP) și este dedicată departamentelor de poliție, oferind un mod inovativ de a interacționa cu scena unei infracțiuni/crime. Cu ajutorul HoloLens, membrii echipelor de poliție pot să captureze în timp real toate detaliile de la locul infracțiunii/crimei, creând instant o replică virtuală, ce poate fi accesată și de la distanță.

Scopul e evident: să fie preluate rapid cât mai multe detalii de la locul faptei fără ca scena să sufere niciun fel de schimbări ca urmare a investigației membrilor echipelor de poliție. tuServ este un produs construit de membrii poliției pentru a fi utilizată de poliție. Cu tuServ se creează modele virtuale 3D, unde obiectele pot avea descrieri și ce e cel mai important, păstrează intactă scena pentru explorări ulterioare.

Ce mi se pare extrem fain este și posibilitatea de colaborare pe parcursul investigației dintre ofițerii de poliție aflați fizic la locul faptei și oricare alt membru care se poate alătura virtual.

S-ar putea ca tuServ să fie doar o primă aplicație a realității augumentate în sectorul public, cu potențial major de a schimba modul de lucru al departamentelor de poliție.

via MS

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep