HomeFeaturedFocusWindows Phone Internals 2.2 desface bootloader-ul tuturor aparatelor Lumia Windows 8 &...

Windows Phone Internals 2.2 desface bootloader-ul tuturor aparatelor Lumia Windows 8 & 10, deschizand drumul catre ROM-uri custom

phoneinternals

La aproape doi ani de la anunțul inițial, pachetul Windows Phone Internals ajunge la versiunea 2.2 și odată cu asta are suportul pentru deblocarea tuturor aparatelor Lumia cu Windows Mobile 8 și 10. Asta înseamnă că oricine deține un smartphone Lumia cu Windows 8 sau 10, are în teorie posibilitatea de a instala pe el un ROM personalizat și în felul acesta să treacă peste limitările impuse de Microsoft pentru upgrade-uri.

Este fără îndoială un anunț pe care mulți entuziaști l-au așteptat pe vremea când Microsoft încă lucra la Windows Mobile. Acum, când se pare că lucrurile stagnează, informația poate să fie și mai valoroasă, oferindu-le celor ce încă au smartphone-uri Lumia o cale de a le pune încă în valoare.

Prin dezactivarea SecureBoot e posibil ca cine e dispus să încerce ceva nou, să poată face upgrade la versiuni neoficiale de Windows 10 – și știm cu toții că sunt foarte multe aparate Lumia care nu au ajuns la Windows 10 sau care nu s-au bucurat de upgrade-ul la cel mai nou build de Windows 10 Mobile.

Acum e chiar posibil să se poată folosi proiectul Astoria pentru a permite anumitor aplicații Android să funcționeze pe Windows Mobile, ceea ce nu e deloc un lucru rău dacă ținem cont de faptul că actuala platformă Windows 10 Mobile e pusă pe linie moartă de Microsoft, doar update-urile de securitate fiind trimise în pachetele de update.

În mod cert doar pasionații se vor bucura de Windows Phone Internals de îndată ce va fi lansată de Heathcliff74. Un Windows 10 Mobile optimizat de entuziaști se poate dovedi mult mai rapid și util decât un Android pe același hardware.

Aștept cu interes informații noi pe acest front, al meu Lumia 950 XL e pregătit pentru o experiență nouă. O să revin cu detalii pe măsură ce proiectul o să se dezvolte … dacă o să se dezvolte.

Detalii mai multe și link-ul de download pot fi găsite aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep