HomeFeaturedFocusAlternativa: lentile de contact smart, pentru monitorizarea glucozei din organism

Alternativa: lentile de contact smart, pentru monitorizarea glucozei din organism

dims

ideea unor lentile de contact smart nu este nouă, însă până acum soluțiile existente nu erau deloc confortabile – din cauza elementelor electronice claritatea lăsa de dorit. Se pare că lucrurile sunt pe cale să se schimbe pentru că o echipă din Coreea au reușit să producă niște lentile care ce pot monitoriza nivelul glucozei, fiind suficient de transparente încât să poată fi purtate fără probleme.

Datorită design-ului nou în care componentele sunt izolate în camere speciale, legate prin conductori ce se pot deforma, noile lentile oferă un nivel ridicat de transparență, facilitând o vedere clară.

Senzorul ce monitorizează nivelul glucozei e conectat la un LED care este aprins câtă vreme indicatorii sunt normali și se stinge când lucrurile o iau razna. Singura problema actuală este legată de modul în care senzorul este alimentat – alimentare printr-o antenă transparentă ce nu funcționează la distanțe mari – asta înseamnă că bateria nu se poate pune chiar oriunde.

aap9841_Soft, smart contact lens_multidedia-image

Se pare că prototipul în cauză se află într-un stadiu destul de avansat, pentru că unul dintre co-autorii proiectului, Jang-Ung Park ne spune că e posibil ca o versiune comercială a acestor lentile de contact să poată fi achiziționată în următorii 5 ani, iar tehnologia nu va fi limitată doar la monitorizarea nivelului glucozei, o altă arie de aplicabilitate fiind cea în care senzorul smart va putea fi folosit și pentru administrarea medicației.

Sună foarte bine și mai devreme sau mai târziu tehnologia va fi suficient de evoluată ca astfel de idei să fie accesibile tuturor. Încă nu suntem acolo, dar posibilitatea nu e chiar atât de îndepărtată.

via Spectrum IEEE

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep