HomeEvenimenteCESIn sfarsit avem un smart watch ce poate masura presiunea arteriala

In sfarsit avem un smart watch ce poate masura presiunea arteriala

omron

În sfârşit apare pe piaţa wearable un ceas care este capabil să măsoare tensiunea arterială: Omron HeartGuide. E interesant că după mai bine de trei ani de când piaţa wearable a început să crească abia acum avem un produs centrat mai mult pe zona medicală decât pe cea de fitness.

Omron HeartGuide a fost prezentat la CES 2018 și este un ceas smart ce poate să ofere informații și despre puls și despre tensiunea arterială pe lângă afișarea de notificări și monitorizarea activității fizice sau a somnului (cu posibilitatea de a programa momentele în care să fie măsurată tensiunea). Măsurarea tensiunii este posibile datorită unei brățări speciale (ce se umflă), montate sub cureaua ceasului. În teorie sună bine, așteptăm să vedem ce se întâmplă în practică – vă dați seama că un astfel de dispozitiv este așteptat de foarte multă lume.

Deocamdată Omron HeartGuidese află încă în faza de testare, probabil spre finalul anului să fie gata de a intra pe piață cu un preț de aproximativ 349 USD. Ca și în cazul altor dispozitive wearable, Omron HeartGuide se poate sincroniza cu o aplicație de smartphone pe care să fie afișate și interpretate datele înregistrate.

În teorie autonomia ceasului ar trebui să fie între 10 și 14 zile pentru o singură încărcare – poate o țintă prea optimistă cu actuala tehnologie.

Pentru a putea construi HeartGuide, Omron a înregistrat undeva la 50 de patente vizavi de modul în care se poate construi un aparat în miniatură pentru monitorizarea tensiunii arteriale. Și poate ce e mai important, aplicația Omron va putea să partajeze datele înregistrate cu medicul curant.

Cred că dintre toate ceasurile smart ale momentului, Omron HeartGuide s-ar putea să aibă cea mai bună aplicabilitate în domeniul medical și să facă atractivă zona și pentru acei utilizatori ce au fost reticenți până acum.

via CNET

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep