HomeCloud & MobilityMicrosoft cauta parteneri pentru proiecte pe zona cresterii competentelor digitale ale copiilor

Microsoft cauta parteneri pentru proiecte pe zona cresterii competentelor digitale ale copiilor

kids-learning2Dacă lucrați în cadrul vreunui ONG din România axat pe educație, sau știți pe cineva care lucrează în această zonă, cred că ar fi interesant să știți că Microsoft România caută parteneri cu care să deruleze proiecte care să conducă la creșterea competențelor digitale ale copiilor din România.

Inițiativa este în fază de concepție, la sfârșitul anului trecut, prin intermediul Asociației pentru Relații Comunitare (ARC) Microsoft a lansat o invitație ONG-urilor din România, cu intenția de a cunoaște potențiali parteneri pentru un program care se va desfășura în următorii 3 ani și care va pune accentul pe creșterea competențelor digitale ale copiilor din România.

Ca să vă faceți o idee despre ce ar putea fi, mai jos vedeți o imagine de la o lecție predată cu HoloLens, în Norvegia.

forside4_Anunțul a fost lansat anul trecut și data până la care ONG-urile interesate pot transmite o scurtă prezentare de maxim 12 slide-uri despre experiența organizației în proiecte de educație este 10 ianuarie. E cam din scurt, dar acum am aflat și eu și am zis să dau mai departe.

Cât despre potențialul ideei … vă propun filmul de mai jos, vizavi de Windows Mixed Reality. Cred că este edificator.

Citez: ”Intenția Microsoft este de a cunoaște potențiali parteneri pentru un program care se va desfășura în următorii 3 ani și va pune accentul pe creșterea competențelor digitale ale copiilor din România.
În urma unei preselecții, o parte dintre organizațiile care manifestă interes pentru acest potențial parteneriat vor fi invitate într-un proces mai formal de finanțare.
Următoarele aspecte vor crește (fără a limita accesul altor organizații) șansele de a intra în următoarea fază a procesului de selecție:

  • 3 ani de activitate neîntreruptă a organizației
  • Organizația a coordonat cel puțin un proiect în zona de educație
  • Organizația are cel puțin 3 angajați cu normă întreagă
  • Bugetul anual al organizației este de 100 000 $ sau mai mare
  • Există angajați cu experiență în desfășurarea proiectelor în zona de educație

Decizia despre invitarea organizațiilor în faza următoare a procesului de finanțare se va lua până la data de 18 ianuarie 2017 și va fi comunicată tuturor celor care au transmis prezentările pe email. Decizia va fi luată în această fază de reprezentanți ai Microsoft România și ai ARC România.

Organizațiile care vor merge mai departe vor fi invitate să depună o propunere de proiect spre finanțare până la data de 6 februarie 2018, decizia finală despre parteneriatele care vor fi implementate urmând a fi comunicată pe 15 februarie astfel încât implementarea să poată începe din luna martie.”

Exact despre acest subiect discutam în vară cu cineva din Microsoft România: de ce nu avem și noi în România proiecte care să pună în valoare platforme cum ar fi de exemplu Minecraft Education sau HoloLens/Windows Mixed Reality, pe zona de educație. Mă bucur să văd că lucrurile se mișcă și am speranțe că vor ieși chestii faine.

Detalii mai multe despre inițiativă și modalitatea de înscriere găsiți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep