HomeFeaturedFocusVideo: prototip Lumia 950 cu suport pentru Surface Pen

Video: prototip Lumia 950 cu suport pentru Surface Pen

Lumia950_pen

În condițiile în care Microsoft a închis divizia hardware pentru smartphone-uri orice informație nouă legată de acest subiect nu are de ce să ne mai entuziasmeze, am zis totuși că merită să știm că a mai existat un prototip de smartphone, bazat pe Lumia 950, care ar fi trebuit să vină cu suport pentru stylus, în speță Surface Pen.

Informația vine de la un material video, proaspăt lansat pe YouTube, în care vedem în acțiune prototipul în cauză. Informațiile oferite sunt minimale, poate și pentru că prototipul respectiv (posibil să fie cel cu numele de cod Hapanero, construit pentru a fi prezentat la BUILD 2015) nu poate face prea multe cu Surface Pen. E drept că elementele touch pot să fie folosite cu stylus-ul, dar cam atât. Nimic despre Windows Ink sau recunoașterea scrisului.

Via MSPU aflăm că ar fi existat două versiuni ale acestui produs: una cu display 1080p și una cu 1440p, ambele folosind un CPU Snapdragon 810, 4 GB RAM, 32 GB pentru stocare, suport pentru microSD,cameră de 20 MP, triple LED flash, dual SIM și baterie de 2000 mAh.

Acum, acest prototip nu impresionează cu nimic și cred că nici în 2015 nu ar fi însemnat mare lucru pentru succesul Microsoft în zona smartphone-urilor. E doar o idee la care se lucra, mai degrabă o încercare de a copia succesul seriei Samsung Galaxy Note în lumea Windows, ceva ce a mers excelent acum 10 ani, pe vremea Windows Mobile 5,6.

Poate că Microsoft a învățat ceva și dacă va decide să revină în zona smartphone-urilor cu presupusul Surface Phone sau sistemul dual screen, să o facă cu un produs mult mai interesant si atractiv.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep