HomeFeaturedFocusApple a pornit un studiu pentru bolile de inima folosind datele preluate...

Apple a pornit un studiu pentru bolile de inima folosind datele preluate de la utilizatorii Apple Watch

heart_study

Cu ceva vreme în urmă Apple a întrebat utilizatorii de Apple Watch dacă doresc să participe la un studiu Apple Heart Survey, realizat împreună cu Stanford Health și care avea ca scop îmbunătățirea datelor legate de bolile de inimă. De curând cei ce au optat pentru a participa la studiu au fost înștiințati că el a început și se cer date legate de boli precum fibrilație atrială (Fibrilatia atriala este cea mai frecventa aritmie sustinuta si afecteaza aproximativ 1-2% din populație) sau Atrial flutter (fularul atrial – Fularul atrial este caracterizat printr-un ritm foarte frecvent și neobișnuit de regulat al atriilor (200-350 batai / min) și să nu fie sub medicație de subțiere sanguină.

Datele preluate ar urma să fie folosite de Apple pentru dezvoltarea unui nou produs, capabil să identifice problemele cardiace. Și ca lucrurile să fie clare, participanții nu vor primi niciun fel de compensație ca urmare a participării la studiu, că doar așa se fac bani în perioada modernă: vinzi un produs incomplet, faci teste și beta teste pe utilizatori pentru ca în final să le vinzi încă un produs similar și tot așa.

Este de amintit și faptul că Apple lucrează deja la identificarea unei metode non invazive capabilă să citească nivelul de zahăr din sânge folosind un Apple Watch, chestie ce ar ajuta toate pesoanele care suferă de diabet.

image

Teoretic inițiativa Apple e una faină, ce va duce în viitor la progrese semnificative în medicină. Practic, s-ar putea să nu fie altceva decât preluarea în mod gratuit a unor date care de fapt vor folosi companiilor farmaceutice la dezvoltarea de noi medicamente, scumpe, bineînțeles.

Eu merg pe prima variantă și, așa cum am spus în toate prezentările despre Future for wearables, cred că potențialul este uriaș și că în scurt timp o să asistăm la salturi semnificative în medicină atât pe zona de prevenție cât și pe cea de tratare a unor boli grave, cum sunt cele de inimă.

Dacă aș fi utilizator de Apple Watch m-aș fi înscris în program. Voi ce părere aveți?

via Apple

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep